Γιούνκερ, Μέι και Μπαρνιέ συζήτησαν για το Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου

Γιούνκερ, Μέι και Μπαρνιέ συζήτησαν για το Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση στο Λονδίνο για τη διαδικασία του Brexit—της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση—ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Μέι παρέθεσε δείπνο στον Γιούνκερ και στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, τον Μισέλ Μπαρνιέ, στην επίσημη κατοικία της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη συντηρητική πρωθυπουργό της Βρετανίας στόχος ήταν να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα πριν αρχίσουν οι καθαυτό διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ στις αρχές Ιουνίου.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με την πρωθυπουργό Μέι», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, που πρόσθεσε ότι πέραν του Μπρέξιτ συζητήθηκαν «θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος» για αμφότερες τις πλευρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή