Δικαστική απόφαση υπέρ Hellenic Seaways

Δικαστική απόφαση υπέρ Hellenic Seaways

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δικαστική απόφαση ανά χείρας, που απορρίπτει τα περί κακοδιαχείρισης που του προσάπτουν οι Μινωικές Γραμμές, θα εμφανιστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της Hellenic Seaways το management της ακτοπλοϊκής. Ειδικότερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας εξέδωσε χθες Τετάρτη 26 Απριλίου την υπ’ αριθμ. 1848/2017 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία η ασκηθείσα κατά της Hellenic Seaways και των μελών του διοικητικού της συμβουλίου αίτηση εκτάκτου ελέγχου διαχείρισης, της μετόχου Μινωικές Γραμμές (κατέχει το 48,53% των δικαιωμάτων ψήφου), απερρίφθη ως προς το αίτημα ελέγχου σκοπιμότητας. Το management της Hellenic Seaways εκτιμά πως με τον τρόπο αυτό «επικυρώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι μέχρι σήμερα ενέργειες της διοίκησης, για τις οποίες άλλωστε έχει συγκληθεί και έκτακτη γενική συνέλευση, όπως και το ότι ήταν σύννομες και κατέτειναν στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ιδίας της εταιρείας και των μετόχων της».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι οι πραγματοποιηθείσες επισκευές στα πλοία της Hellenic Seaways «Νήσος Σάμος», «Νήσος Ρόδος» και «Hellenic High-speed», καθώς και η πώληση του πλοίου «High-speed 6», υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ενδυνάμωσης της εμπορικής παρουσίας της ακτοπλοϊκής και με αυτές επιδιώχθηκαν το συμφέρον της εταιρείας και η επίτευξη του εταιρικού σκοπού, με την ενίσχυση του στόλου της έναντι των ανταγωνιστών της και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να συνιστούν διαχείριση που αντίκειται στα χρηστά ήθη ή μη συνετή διαχείριση. Για τις ίδιες πράξεις ζητήθηκε και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία, έπειτα από αναβολή την 20ή Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί την 16η Μαΐου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή