Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι μόνο το «διαζύγιο» από την πραγματικότητα για το οποίο κατηγόρησε η αξιωματική αντιπολίτευση τον πρωθυπουργό. Είναι και το διαζύγιο από παλαιότερα λόγια και έργα του –όπως για την Αγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή για τα πρωτογενή πλεονάσματα– καθώς και ο κυνισμός που επεσήμαναν τα κόμματα στα σχόλιά τους για τη συνέντευξη.

Η Χαριλάου Τρικούπη μίλησε για ακόμη μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών. «Θα ψηφίσουμε μας είπε τα μέτρα, αλλά αν δεν μας δώσουν λύση στο χρέος, θα τα πάρουμε πίσω. Του θυμίζουμε ότι μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», αναφέρεται στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε σχόλιό του επισημαίνει ότι το μεγάλο ζήτημα που θέτει η πρωθυπουργική συνέντευξη δεν είναι «ούτε το προκλητικό ύφος, ούτε τα ανερυθρίαστα ψεύδη και τα απλοϊκά επιχειρήματα». Είναι το ότι η κυβέρνηση «δηλώνει αποφασισμένη να παρατείνει την παραμονή της στη νομή της εξουσίας χωρίς κανένα σχέδιο εξόδου από τον κύκλο της ύφεσης, με μόνο γνώμονα τη συντήρηση μιας περιορισμένης και στοχευμένης εκλογικής πελατείας στην οποία υπόσχεται προνοιακά φιλοδωρήματα ως δήθεν μηχανισμό αναδιανομής». Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «ακραίο κοινωνικό και πολιτικό κυνισμό που τρώει τις σάρκες της οικονομίας και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του φρόντισε να εστιάσει στον χρόνο της πρωθυπουργικής συνέντευξης, επισημαίνοντας ότι «την ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με το κουαρτέτο για ένα νέο σκληρό πακέτο σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων, μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιτυχία των “ματωμένων” πλεονασμάτων, καθώς και για τα νέα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός, ως δήθεν εξιτήριο από τα προγράμματα. Για «καταιγισμό ψεμάτων» έκανε λόγο το Ποτάμι, το οποίο σχολίασε με καυστικό τρόπο και την αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού για τις διαδηλώσεις που δεν γίνονται επί των ημερών του. «Το ότι όλοι αυτοί που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα είναι σήμερα υπουργοί και οι ομαδάρχες τους είναι πλέον κρατικοί υπάλληλοι έμεινε ασχολίαστο από τον πρωθυπουργό», σημειώνεται. Το σχόλιο της Σεβαστουπόλεως δεν αφήνει να πέσουν κάτω και οι επισημάνσεις του κ. Τσίπρα για τη Γερμανίδα καγκελάριο, σημειώνοντας ότι η κ. Μέρκελ «πρέπει να είναι πανευτυχής – επιτέλους για πρώτη φορά άκουσε δημοσίως καλά λόγια από Eλληνα πολιτικό». Στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε, άλλωστε, εστιάζει το σχόλιό της και η Eνωση Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι «πάλι καλά που ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι ο Σόιμπλε και η Μέρκελ είναι καλοί άνθρωποι και κακώς τους είχε από την αρχή παρεξηγήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή