Ευρωλίγκα: Εδειξε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Εδειξε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εφές Αναντόλου θέλει ένα μόλις βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» που ηττήθηκαν (64-60) από την τουρκική ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, θα έχουν την τελευταία ευκαιρία επιβίωσής τους στον αυριανό τέταρτο αγώνα και πάλι στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να «κλέψει» τη νίκη στο τελευταίο επτάλεπτο και ενώ μέχρι το 33΄, το προβάδισμα των γηπεδούχων ήταν 17 πόντοι (51-34), λόγω της απρόσμενης αδράνειας που είχαν συνολικά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά κυρίως της αδυναμίας στην επίθεση από τους δυο ηγέτες του, Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο αρχηγός της ομάδας, όμως, άφησε ανολοκλήρωτη τη μανιασμένη αντεπίθεση των τελευταίων λεπτών και ύστερα από 3 εύστοχα τρίποντα, αστόχησε στην τελευταία απόπειρα ισοφάρισης του σκορ στα 3΄΄ πριν από τη λήξη (63-60). Το τρίποντο του Σπανούλη εκδηλώθηκε υπό δυσμενείς συνθήκες της αντίπαλης άμυνας και επρόκειτο για σουτ εκτός ισορροπίας, αν και σε παλιότερες, παρόμοιες φάσεις, είχε ευστοχήσει.

Με την ίδια πεντάδα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (14-17), ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, δεν αιφνιδιάστηκε από τον αρχικό ενθουσιασμό της Εφές που ήθελε να παίξει με τη γνώριμη ταχύτητά της και παρά τα 4 λάθη του Σπανούλη και την αδυναμία του να σκοράρει από τους δύο σέντερ, Μπιρτς και Μιλουντίνοφ, οδήγησε τη ροή του αγώνα στα δικά του «μέτρα».

Η Εφές, όμως, ανέβασε «στροφές» στην απόδοση της με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο της και μετέτρεψε το 15-20 στο 13΄ σε 33-27 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Αφενός, η άμυνα της Εφές δεν άφησε ανοιχτούς διαδρόμους διεισδύσεων στους περιφερειακούς του Ολυμπιακού και η αντικατάσταση των Σπανούλη και Μάντζαρη από τους Γκριν και Ουότερς, δεν έδωσε την αναμενόμενη λύση στο επιθετικό πρόβλημα που έγινε εντονότερο και από τον εγκλωβισμό του Πρίντεζη.

Οι Πειραιώτες έχασαν την αμυντική σταθερότητα, με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ της Εφές να φτάσει στο 19-10 για το δεύτερο δεκάλεπτο και να κερδίσει σταδιακά την ψυχολογία του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έπαιξαν με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Εφές είχε μεγαλύτερη ενέργεια σε ατομικό επίπεδο, αξιοποίησε τις 13 περισσότερες κατοχές της μπάλας (68 έναντι 15) και την ευστοχία του 50% στα δίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 17 λάθη, εκ των οποίων τα 8 ήταν από τα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος ήθελε να… επανορθώσει με τα 3 τρίποντα και τη μία ασίστ στον Μπιρτς, μειώνοντας στον πόντο (61-60 στα 18΄΄).

Στο επόμενο 48ωρο, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να διορθώσει τα λάθη του τρίτου αγώνα και να βρει επιθετικές λύσεις και βοήθεια από τους ψηλούς του. Γιατί το «μακιγιάζ» όλης της χρονιάς στον ωσεί παρόντα και μη υπολογίσιμο Πάτρικ Γιανγκ, δεν έκρυψε την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας που είχε προσφορά, μόλις, εννέα πόντων από τους τρεις σέντερ που έπαιξαν…

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Τόμας, Χάνεϊκατ 6 (7 ριμπ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κερκ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1 τρ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 15 (3), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (2), Μάντζαρης 8 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή