Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Δύση πως αγνοεί την επισιτιστική κρίση στην Αφρική

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Δύση πως αγνοεί την επισιτιστική κρίση στην Αφρική

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αδιαφορία σχετικά με την επισιτιστική κρίση στην Αφρική κατηγόρησε τους δυτικούς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Δύση αγνόησε τη δεινή κατάσταση 14 εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν λιμό στην Αφρική» δήλωσε ο Ερντογάν. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σε «ανθρώπους που υποφέρουν, προσπαθώντας να παραμείνουν ζωντανοί στη φτώχεια», πρόσθεσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλάι Μοχάμεντ.

«Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, λιμοκτονούν στην Αφρική», ανέφερε. «Πολλές ανεπτυγμένες δυτικές χώρες στρουθοκαμηλίζουν σε τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες» πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ετοιμάσει βοήθεια για τις χώρες που τη χρειάζονται. «Σε αντίθεση με όσους κλείνουν τα μάτια σε όσους προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί στην φτώχεια και την πείνα, εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους. Δεν μπορείτε να μιλάτε για ειρήνη και σταθερότητα σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά λιμοκτονούν» σημείωσε, απευθυνόμενος στα Δυτικά κράτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή