Η επιτροπή ζητεί επιπλέον στοιχεία για Παπαντωνίου

Η επιτροπή ζητεί επιπλέον στοιχεία για Παπαντωνίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον στοιχεία από τη Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες να ζητήσει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του κ. Γ. Παπαντωνίου, προκειμένου να αποφανθεί αν εντέλει έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να εκκινήσει έρευνα για τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν, ζητώντας δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα «πόθεν έσχες» του κ. Παπαντωνίου, να διερευνήσουν αν κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Αμύνης (2001-2004) υπήρξαν κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του που να στοιχειοθετούν τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του μέσω του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Και τούτο, διότι, όπως παραδέχθηκαν χθες ακόμη και τα μέλη της Προανακριτικής που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μόνον σε μια τέτοια περίπτωση η επιτροπή θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει την έρευνα, δεδομένου ότι το έτερο εικαζόμενο αδίκημα –αυτό της απιστίας– έχει παραγραφεί.

Με το αίτημα να ζητηθούν επιπλέον στοιχεία επισημαίνεται ότι διεφώνησε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι η Βουλή είναι ούτως ή άλλως αναρμόδια να διερευνήσει ένα αδίκημα, όταν αυτό ελέγχεται παράλληλα και από την τακτική δικαιοσύνη και υπονοώντας έτσι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με προσχήματα να διατηρήσει για λίγο ακόμη την επιτροπή «ζωντανή» για να μη φανεί τόσο γρήγορα ότι ήταν φιάσκο η σύστασή της. Τι μέλλει γενέσθαι θα το γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά αν ευσταθεί ο χθεσινοβραδινός ισχυρισμός του κ. Παπαντωνίου ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση στους επίμαχους λογαριασμούς την περίοδο που ήταν υπουργός, είναι προφανές ότι η επιτροπή θα αναγκαστεί να ζητήσει την αυτοκατάργησή της ως αναρμόδια, γεγονός που δεν έχει μάλλον προηγούμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή