Παυλόπουλος: Μήνυμα προστασίας κοινωνικών δικαιωμάτων

Παυλόπουλος: Μήνυμα προστασίας κοινωνικών δικαιωμάτων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα, για την ανάγκη προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις, απηύθυνε από το Στρασβούργο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Από την έδρα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρόεδρό της Πέδρο Αγκραμουντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θύμισε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο εγγυητής των θεμελιωδών δικαιωμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο και υπογράμμισε ότι «οι εποχές είναι τέτοιες, που είναι ανάγκη να προστατεύσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, όλα, όμως, τα δικαιώματα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Η επισήμανση δεν είναι τυχαία, καθώς ο προγραμματισμός και η στόχευση της προεδρικής επίσκεψης στο Στρασβούργο έγιναν και με το βλέμμα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές με αιχμή τα εργασιακά. Γι’ αυτό και ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δείξει τον δρόμο. Δηλαδή, ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των δικαιωμάτων, όπως επίσης ότι το κοινωνικό κράτος, και ιδίως το κοινωνικό κράτος δικαίου, είναι μία από τις πιο σημαντικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη». Μιλώντας λίγο αργότερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι η θεσμική ασπίδα υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ επανέλαβε τα περί μη κυβερνητικών οντοτήτων που στερούνται παντελώς δημοκρατική νομιμοποίηση (όπως οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης) και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή