Παναθηναϊκός: To πούλμαν των ραγδαίων εξελίξεων

Παναθηναϊκός: To πούλμαν των ραγδαίων εξελίξεων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η απόφαση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει οδικώς η αποστολή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, αλλά και η μετέπειτα αντίδραση τεσσάρων παικτών που δεν επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, νιώθοντας προσβεβλημένοι, και ταξίδεψαν αεροπορικώς.

Η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού Superfoods εμπεριέχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον εσωτερικό της ομάδας και τη σύνθεση της 12άδας που θα έχει στην ημιτελική φάση των ελληνικών πλέι οφ.

Οι Φώτσης, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Γκάμπριελ, που δεν υπάκουσαν στη διοικητική…διαταγή του ταξιδιού με λεωφορείο, θα κληθούν σε απολογία και κινδυνεύουν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και πιθανότατα με διακοπή συμβολαίου. Οι συγκεκριμένοι παίκτες, όμως, είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν το όποιο τίμημα για την υπεράσπιση της επαγγελματικής αξιοπρέπειάς τους, καθώς θεωρούν ότι τα διοικητικά αντίποινα για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟ, χωρίς νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, συνιστούν υποβιβασμό της προσωπικότητάς τους. Ο Γκάμπριελ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και ουσιαστικά έλυσε τη συνεργασία του, με την ταξιδιωτική… ανυπακοή του, ενώ ο Φώτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποφασίσει να ολοκληρώσει τη μακρόχρονη καριέρα του (3 Ευρωλίγκες).

Οι Αμερικάνοι Σίνγκλετον και Τζέιμς θα πράξουν ανάλογα με την επόμενη κίνηση της διοίκησης. Πάντως, είναι προετοιμασμένοι να λάβουν αποζημίωση, εφόσον δικαιούνται και να φύγουν από τον Παναθηναϊκό, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη αναμένεται η συνύπαρξή τους με τους συμπαίκτες τους που ταξίδεψαν οδικώς…

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» βρίσκεται ο Τσάβι Πασκουάλ για τη θέση που θα τηρήσει στην άμεση συνάντηση που θα έχει με τον Δ. Γιαννακόπουλο, σήμερα και παρά την κόπωση από το 15ωρο ταξίδι.

Μπορεί ο Καταλανός τεχνικός να μην αντέδρασε στο διοικητικό «καψόνι» του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, αλλά έχει επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του Ζόραν Σάβιτς και είναι έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί. Ο Πασκουάλ, που παραδέχεται ότι η μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Γιαννακόπουλο ήταν άριστη, αιφνιδιάστηκε απολύτως όταν χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ο αρχηγός της αποστολής Μάνος Παπαδόπουλος τον ειδοποίησε ότι είχαν ακυρωθεί τα αεροπορικά εισιτήρια και η επιστροφή θα γινόταν οδικώς.

Ο Πασκουάλ είπε στους παίκτες ότι ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν και δεν τους επηρέασε.

Το οδικό ταξίδι των «πρασίνων» πήρε μεγάλη έκταση στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αποτέλεσε πρώτο θέμα σχολιασμού στη διοίκηση της Ευρωλίγκας, αλλά και στα social media από άλλους παίκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή