ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγκυρα: Επιμένει στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο - Επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ασκώντας σκληρή κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, η τουρκική πλευρά φαίνεται να επιμένει στην προκλητική της στάση αναφορικά με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τουρκού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ χθες, σχετικά με το Αγαθονήσι, με νέα ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ , παρά την επίκλησή του στο Διεθνές Δίκαιο, εγείρει κυριαρχικά ζητήματα στο Αιγαίο.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν εκφραστεί παλαιότερα και αρκετές φορές.

Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και ημών στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ