Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ ζητούν οι δήμαρχοι 13 μικρών νησιών

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ ζητούν οι δήμαρχοι 13 μικρών νησιών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ ζητούν από την κυβέρνηση οι δήμαρχοι 13 μικρών νησιών της χώρας, με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς. Το αίτημα το υπογράφουν οι δήμαρχοι των νησιών με πληθυσμό λιγότερο από 1000 κατοίκους και όπως επισημαίνουν ευελπιστούν ότι η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει με την ανάλογη ευαισθησία.

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν οι δήμαρχοι Λειψών Φώτης Μάγγος, Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, Τήλου Μαρία Καμμά, Αγίου Ευστρατίου Κάκαλη Μαρί, Ανάφης Ρούσσος Ιάκωβος, Σικίνου Μαράκης Βασίλης, Ψαρών Βρατσάνος Κωνσταντίνος, Μεγίστης Σαμψάκος Γιώργος, Φολεγάνδρου Βενιός Ελευθέριος, Οινουσών Βογιατζής Στέφανος και Κιμώλου Βεντούρης Κωνσταντίνος.

«Η απόφαση σας πρόσφατα να παρέχετε δωρεάν δορυφορική λήψη τηλεοπτικού σήματος εκεί όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή, και λίγο πριν, η παροχή γρήγορου ίντερνετ στις απομακρυσμένες περιοχές, μας γέμισε χαρά αλλά και αισιοδοξία» αναφέρουν στο υπόμνημα τους οι 13 δήμαρχοι «επειδή ακριβώς μας δείξατε ότι η έγνοια της Πολιτείας για τους ακρίτες της είναι υπαρκτή και συνοδεύεται από ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες που προάγουν το αίσθημα της ασφάλειας και μας φέρνουν πιο κοντά με τον υπόλοιπο κόσμο».

Μέσα σε αυτό το πνεύμα λοιπόν, αναφέρουν οι δήμαρχοι των μικρών νησιών «σας καταθέτουμε το καθολικό αίτημα των κατοίκων που εκπροσωπούμε για μια πολύ σημαντική ψηφιακή υπηρεσία η οποία θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την πολιτική στήριξης της περιφέρειας, η ενίσχυση της οποίας αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης σας και αφορά την δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνέτ (Free Wi-Fi) για όλους τους κατοίκους των νησιών με τις ίδιες ιδιαιτερότητες».

Προσθέτουν πως «δεν πρόκειται για ειδική αλλά για την ίση μεταχείριση ανθρώπων που είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του συγκοινωνιακού αποκλεισμού» επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι εσάς θα σας "αγγίξει" αυτή η διαχρονική αδικία που αισθάνεται και ο τελευταίος κάτοικος των νησιών μας, τα περισσότερα απ' τα οποία αποτελούν σύνορα της χώρας και που μόνο για τον λόγο αυτό θα έπρεπε, αντί να ικετεύουν, να είναι οι πρώτοι αποδέκτες πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής τους ζωής, κάτι που θα αποτελέσει το πιο ισχυρό πολιτικό αντίμετρο, το αμυντικό ανάχωμα στην απληστία και στον επεκτατισμό των γειτόνων μας που καιροφυλακτούν με τρόπο ολοένα και πιο προκλητικό», καταλήγει το υπόμνημα των 13 δημάρχων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή