Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται και σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα.

Οι διαχειριστές ομολόγων αναμένουν την τελική υπογραφή συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων ενισχύουν σήμερα τις τιμές των ομολόγων. Πιο συγκεκριμένα το ετήσιο κρατικό ομόλογο παρουσιάζει σήμερα τιμή στα 99,50 λεπτά του ευρώ με την διαμόρφωση να κυμαίνεται στο 5,60%. Το 2ετές κρατικό ομόλογο καταγράφει τιμή στα 97,10 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 6,40%. Το 10ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται στα 81,70 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 6,30%.

Περαιτέρω διολίσθηση παρουσιάζει το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές ομόλογο) καθώς διαπραγματεύεται σήμερα στις 595 μονάδες βάσης. Η τιμή του εταιρικού ομολόγου ΟΠΑΠ κυμαίνεται στα 100,70 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 3,38%. Στις αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων παρουσιάζεται η εξής εικόνα: Ιταλία 2,32%, Γαλλία 0,82%, Ισπανία 1,68%, Πορτογαλία 3,54%, Ιρλανδία 0,91%, Κύπρος 3,22%, Γερμανία 0,35%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή