Επιβεβαιώνει ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας τις περικοπές συντάξεων

Επιβεβαιώνει ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας τις περικοπές συντάξεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας πούμε ότι εγώ είμαι συνταξιούχος πριν το ‘16 και παίρνω 1000 ευρώ. Ας πούμε ότι με βάση τον νέο νόμο, έπρεπε να πάρω 950 ευρώ. Θα μου έδινε ο Ε.Φ.Κ.Α, το 50ρικο σαν προσωπική διαφορά για να μη χάσω από τη σύνταξη μου;» Με αυτή τη φράση ο Γ.Γ.  Γ.Γ.  του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης επιβεβαίωσε (989) την προοπτική σημαντικών περικοπών στις συντάξεις.

Αν και έσπευσε να σημειώσει ότι «μιλάμε για μέτρα του ‘19» και να προσθέσει ότι «οσο αυξάνεται το Α.Ε.Π. με έναν συντελεστή, θα μπορεί να αυξάνεται και η εθνική σύνταξη», ο κ. Νεφελούδης ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι περικοπές θα υπάρξουν, αφήνοντας μόνον ανοικτό το πόσο βαθιές θα είναι, κάτι που εξαρτάται όπως είπε από την πορεία της οικονομίας.

Ως προς τα αντίμετρα, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε στην ίδια συνέντευξη: «ενα από τα αντίμετρα που έχουμε βάλει, είναι η απόδοση των φαρμάκων στους συνταξιούχους… Εκεί υπάρχει λοιπόν μια κλιμάκωση, μια διαβάθμιση ανάλογα με το ύψος της σύνταξης».

Ο ίδιος ανέφερε ότι αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ποιές κατηγορίες συνταξιούχων θα έχουν περικοπές ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθίζηση στην αγορά:

«Όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα αλλά περιμένουμε μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις του χρόνου στον τουρισμό».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή