Βούτσης: Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Βούτσης: Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επομένων δύο εβδομάδων αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Bουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα για το «κλείσιμο» της β’ αξιολόγησης, εκτίμησε σήμερα από τη Βουλή, ο Πρόεδρος της εθνικής αντιπροσωπείας Ν.Βούτσης.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της βουλής σε άτυπη συζήτησή του με δημοσιογράφους ανέφερε πως τα μέτρα αναμένεται να έρθουν στην Ολομέλεια προς ψήφιση ίσως και «εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου, και πάντως πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κίνα» – η οποία, ως γνωστόν, είναι προγραμματισμένη για τις 14 του επομένου μηνός.

Νωρίτερα, την ελπίδα ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το τέλος του επόμενου μήνα εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Eurostat επιβεβαίωσε πρόσφατα πως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 έφτασε το 3,9%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή