Λονδίνο: Υποπτος για τρομοκρατία ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο Κοινοβούλιο

Λονδίνο: Υποπτος για τρομοκρατία ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο Κοινοβούλιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε το απόγευμα της Πέμπτης στο Λονδίνο ως ύποπτο για τρομοκρατία έναν άνδρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια ελέγχου κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του μαχαίρια.

Ο ύποπτος είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και συνελήφθη σε κεντρικό δρόμο, ανάμεσα στο κοινοβούλιο και την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις και επίσης για οπλοκατοχή.

Κατα πληροφορίες, ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνές τους. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλέον «άμεση απειλή».

Φωτογραφίες που τράβηξε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν τρία μεγάλα μαχαίρια στο έδαφος, κοντά στο σημείο της σύλληψης και άνδρες της σήμανσης να ερευνούν τον χώρο.

Η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι είπε ότι η πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το επεισόδιο.

Mέι: Η αστυνομία είναι σε εγρήγορση 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι ο χειρισμός του επεισοδίου που σημειώθηκε κοντά στην επίσημη κατοικία της στο Λονδίνο, όταν ένας άνδρας που είχε επάνω του μαχαίρια συνελήφθη με την κατηγορία της τρομοκρατίας, δείχνει ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε εγρήγορση.

«Νομίζω ότι δείχνει πως η αστυνομία μας και οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας είναι σε εγρήγορση, όπως πάντα, επιδιώκοντας να μας κρατήσουν ασφαλείς» είπε η πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Προφανώς δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα επειδή η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο 27χρονος ύποπτος κατάγεται από τη βρετανική πρωτεύουσα και έχει οδηγηθεί για ανάκριση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή