Εκτόνωση κρίσης στον ΠΑΟ – συνεχίζουν οι τέσσερις «αντιρρησίες»

Εκτόνωση κρίσης στον ΠΑΟ – συνεχίζουν οι τέσσερις «αντιρρησίες»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό Superfoods, έχοντας την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, καθώς και η διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ να αφήσει στο περιθώριο την δυσαρέσκεια του για την διοικητική απόφαση της οδικής επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, “γεφύρωσαν”-τουλάχιστον σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΑΕ- το χάσμα μεταξύ διοίκησης και προπονητή. 

Στην χθεσινή συνάντηση του Καταλανού προπονητή με τον Δ. Γιαννακόπουλο, διευκρινίστηκε ότι η διοικητική διαταγή για την επιστροφή της αποστολής με λεωφορείο δεν αιτιάζεται κυρίως στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού Superfoods από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, χωρίς να πετύχει νίκη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ενώ εισακούστηκε η εξ’ αρχής απαίτηση του Πασκουάλ στην χθεσινή συνάντηση για να μην γινόταν διακοπή συμβολαίων στους 4 παίκτες που αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και επέστρεψαν αυτοβούλως, με αεροπορικές πτήσεις στην Αθήνα. 

Η παραμονή των Σίνγκλεντον, Τζέιμς, Γκέμπεριελ και Φώτση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της περιόδου. 

Τα διοικητικά…αντίποινα αιτιάζονται, κυρίως, σε προγενέστερα κρούσματα απειθαρχίας και αντιεπαγγελματισμού.

Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η απόφαση για την επιστροφή της αποστολής οδικώς από την Κωνσταντινούπολη δεν σχετίζεται με την ήττα και τον αποκλεισμό από το Final Four, αλλά με τα συνεχή κρούσματα απειθαρχίας, αντιεπαγγελματισμού από κάποιους παίκτες και εν τέλει την αδιαφορία και την παράδοση άνευ όρων κάποιων παικτών στον τρίτο αγώνα. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να επαναλάβουμε παρόμοιες κινήσεις». Ο Δ. Γιαννακόπουλος έκρινε ως προσβλητική την έλλειψη συγνώμης προς τον κόσμο της ομάδας:

«Δυστυχώς ουδείς από τους αθλητές ένιωσε την υποχρέωση να ζητήσει μια συγγνώμη από αυτό τον κόσμο αλλά και από τη Διοίκηση, που σε δύσκολους καιρούς εξακολουθεί να δαπανά εκατομμύρια ευρώ για να είναι η ομάδα στην κορυφή».

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Πασκουάλ δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει την ψυχολογική ενότητα όλων των παικτών, ξεπερνώντας τις διαφορετικές αποφάσεις που πήραν για την επιστροφή τους, ενώ τόνισε ότι η δουλειά που έχει γίνει στους 7 μήνες παρουσίας του στον “πράσινο” πάγκο, θα έμενε ανολοκλήρωτη, αν λυόταν η συνεργασία με τους τέσσερις…αντιρρησίες.

Ο Πασκουάλ ζήτησε από τον Δ. Γιαννακόπουλο να μην υπάρξουν άλλες παρεμβάσεις, ώστε η η ομάδα να έχει εσωτερική ηρεμία και ομοψυχία. Για το θέμα των τεσσάρων παικτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι θα υπάρξει ποινή: «H άρνηση τους να πειθαρχήσουν στην απόφαση της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την αρνητική δημοσιότητα της ΚΑΕ διεθνώς παρουσιάζοντας τη διασπασμένη. Με τη στάση τους αυτή απέδειξαν ότι λειτουργούν ως μονάδες και όχι ως οικογένεια. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος για να δικαιολογεί και να ανέχεται τέτοιου είδους ατομικές αντιδράσεις.

Αποφασίστηκε από κοινού να μην υπάρξει διακοπή της συνεργασίας αλλά επιφυλασόμεθα να εξετάσουμε την ποινή, η οποία και θα επιβληθεί άμεσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή