ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορές με το βλέμμα στη Φρανκφούρτη

Οι επενδυτές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις εξαγγελίες του Μάριο Ντράγκι, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ελαφρώς πτωτικά κινούνταν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφότου η ΕΚΤ επανέλαβε ότι η νομισματική της πολιτική θα παραμείνει επεκτατική για το προβλέψιμο μέλλον, διότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται κάτω από τον στόχο του 2%. Την ίδια ώρα, η Wall Street άνοιγε ανοδικά, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν την πρόταση του Λευκού Οίκου για μείωση της φορολογίας. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4%, στο 1,0859, έναντι του δολαρίου, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι και το 1,0930, όταν ο κ. Ντράγκι δήλωνε πως η ανάκαμψη ενισχύεται και διευρύνεται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε λίγο πριν από το κλείσιμο κατά 0,14%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax είχε ανέλθει σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, προτού υποχωρήσει και περιορίσει την άνοδό του στο 0,03%. Στο Λονδίνο, ο Ftse 100 υποχωρούσε κατά 0,77%, αφότου ο κ. Ντράγκι σχολίασε πως δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτές οι επιπτώσεις του Brexit. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac 40 υποχωρούσε κατά 0,17%, ωστόσο την Τετάρτη είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν σημαντικά, κατά 2,16% το αμερικανικό αργό και κατά 2,10% το Brent.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ