Επίσκεψη υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου στην Αθήνα

Επίσκεψη υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου στην Αθήνα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρύ πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Λιου Κιμπάο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και επικοινωνίας. «Η βάση για να οικοδομηθεί η εμπορική και οικονομική συνεργασία είναι η συνεργασία στον πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους πολιτισμούς μας και ιδιαίτερα γιατί οι πολιτισμοί μας έχουν συνέχεια στον χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ έκανε και αναφορά στα χθεσινά εγκαίνια στο Βυζαντινό Μουσείο του έτους των πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας και Κίνας, στα οποία την Κίνα εκπροσώπησε ο κ. Λιου.

Ο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος μετέφερε στον πρωθυπουργό τους χαιρετισμούς του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, ενόψει και της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου, για τις εργασίες του φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού και για συναντήσεις με την κινεζική ηγεσία. Ο κ. Λιου υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό  momentum για την οικονομική και την πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας». Με τον κ. Λιου συναντήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη στήριξή του στη «στρατηγική σχέση Ελλάδας – Κίνας», ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή