Το «Απολλώνιον» στήριξε τον τζίρο της Καραμολέγκος

Το «Απολλώνιον» στήριξε τον τζίρο της Καραμολέγκος

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καταστήματα «Απολλώνιον» αποτέλεσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το ισχυρό χαρτί για την «Καραμολέγκος», καθώς αυτά συγκράτησαν περαιτέρω απώλειες στον κύκλο εργασιών του ομίλου. Από την άλλη, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας επηρεάστηκαν σημαντικά από την κατάρρευση του δικτύου της «Μαρινόπουλος» το 2016, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του το 2016 ανήλθε σε 76,1 εκατ. έναντι 77,3 εκατ. το 2015, παρά το γεγονός ότι ο τζίρος της εταιρείας (που δεν περιλαμβάνει την αλυσίδα «Απολλώνιον») μειώθηκε κατά 7,3% το 2016, στα 55,6 εκατ. από 59,9 εκατ. το 2015. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 6,01 εκατ. και επηρεάστηκαν από την απομείωση της απαίτησης από τη «Μαρινόπουλος». Οι ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν στο ποσόν των 4,71 εκατ. για τον όμιλο έναντι ζημιών 800.000 ευρώ το 2015. Σε επίπεδο εταιρείας, οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 4,5 εκατ. έναντι κερδών 70.000 ευρώ το 2015.

Στην οικονομική του έκθεση για τη χρήση 2016, ο όμιλος δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πτωτική πορεία που ακολουθεί η κατανάλωση από τις αρχές του 2017. «Το 2017 ξεκίνησε με συνεχιζόμενη την οικονομική κρίση και, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η οικονομία εμφάνισε περαιτέρω αρνητικά σημάδια. Σε επίπεδο καταναλωτών, ο συνδυασμός αύξησης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών περιορίζει έτι περαιτέρω το διαθέσιμο για κατανάλωση εισόδημα. Ετσι, η αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών, αλλά και ο ανταγωνισμός προσφορών προς τον καταναλωτή που αναμένεται από τις συνεχιζόμενες ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο, θα εξακολουθήσει να συμπιέζει τις τιμές και τελικά την κερδοφορία ολόκληρης της προμηθευτικής αλυσίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή