ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει την ενημέρωση υποψηφίων επενδυτών

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για την προσεχή Τρίτη έχουν προγραμματιστεί -παρουσία των συμβούλων Goldman Sachs και JP Morgan – εκ νέου παρουσιάσεις από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στους υποψήφιους επενδυτές, παρατείνοντας για μία τουλάχιστον εβδομάδα την απόφαση για την πώληση της εταιρείας. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνοαμερικανικό fund Exin και Calamos από τη μία και ο χρηματοοικονομικός όμιλος Fosun από την άλλη, οι οποίοι αμφότεροι έχουν ζητήσει επικαιροποιημένα συμπληρωματικά στοιχεία για την Εθνική Ασφαλιστική.

Αν και οι συζητήσεις φαίνεται να επικεντρώνονται στους δύο παραπάνω υποψηφίους, η τράπεζα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν οι προσφορές που έχουν κατατεθεί από τους δύο επίσης Κινέζους ενδιαφερόμενους, την Gongbao και τη Wintime, έχουν απορριφθεί ως μη συμφέρουσες. Με δεδομένο ότι οι παρουσιάσεις την προσεχή Τρίτη θα γίνουν για λογαριασμό των δύο παραπάνω υποψηφίων, πιθανολογείται ότι οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη από τη Εθνική έχουν επίκεντρο τις δύο σχετικές υποψηφιότητες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πώληση να εξελιχθεί σε ενδοκινεζική διεκδίκηση. Η διοίκηση της τράπεζας έχει την ευχέρεια να ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή, απευθύνοντας ουσιαστικά πρόσκληση στον δεύτερο υποψήφιο να βελτιώσει την προσφορά του ή αντίστοιχα να ζητήσει και από τους δύο υποψηφίους να καταθέσουν την τελική τους πρόταση, εάν οι προσφορές είναι σχετικά κοντά. Ασαφές είναι και το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των προσφορών, με τις πληροφορίες πάντως να συγκλίνουν ότι οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν εντός του Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο τίμημα, οι πληροφορίες πλειοδοτούν ότι θα είναι υψηλό, καθώς το ανεβάζουν πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ με προοπτική μάλιστα να φθάνει στα 850 εκατ. ευρώ ανάλογα με το ποσοστό εξαγοράς. Η δέσμευση του ομίλου της ΕΤΕ είναι να πωλήσει το 75% της εταιρείας, αλλά το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί αφορά έως και το 100%, ποσοστό για το οποίο έχουν καταθέσει προσφορές και οι δύο υποψήφιοι επενδυτές.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ