Λοβέρδος: «Εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά»

Λοβέρδος: «Εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλή είναι η συζήτηση για τη λειτουργία της Βουλής και τον Κανονισμό και απαραίτητη. Σήμερα, όμως, υπάρχει σοβαρό και ειδικό θέμα. Χθες είχαμε μια εντονότατη συζήτηση για μια "ντρο-πολογία" χαριστική που η Βουλή έλεγε ποιον αφορά, ο αρμόδιος υπουργός χθες έκανε ότι δεν ήξερε. Έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει για τον κίνδυνο απόλυσης εργαζομένων, για την τροπολογία που βάλανε βουλευτή να την φέρει, και ο κ. Καμμένος λέει πρόκειται για τη ΣΕΚΑΠ. Δηλαδή αρχηγός του δεύτερου κυβερνώντος κόμματος είπε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία. Συγχαρητήρια. Αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό και για τη συνταγματικότητα, αλλά και για τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για ευνοϊκούς όρους, που έχουν σχέση με επιχειρήσεις και media και με άλλα πολλά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε θέμα και για τον τρόπο που έκλεισε ο χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Κατήγγειλε ειδικότερα ότι ενώ ο προεδρεύων Δ. Κρεμαστινός τού έδωσε τον λόγο, υπάλληλος, αξιωματούχος της Βουλής, της επιλογής του προέδρου, ειδικός γραμματέας της Βουλής, «με κοινοβουλευτικά ανοίκειο τρόπο, διέπραξε μια σειρά παραβάσεις, που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής και μια σειρά παραβάσεις που αφορούν συγκεκριμένες πτυχές του Ποινικού Κώδικα, διέπραξε διατάραξη συνεδρίασης της ολομέλειας, κλείνοντας τα μικρόφωνα».

«Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι πρωτοφανή. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο, να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ όμως είστε υποχρεωμένος, απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που διορίσατε ειδικό γραμματέα της Βουλής, να πάρετε όλες τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ολομέλειας, της Βουλής, με τον Οργανισμό των υπαλλήλων της Βουλής και με τον Ποινικό Κώδικα. Αν δεν το κάνετε αυτό, είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε χθες το βράδυ» είπε ο Α. Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή