Οι τελευταίες μουσικές νύχτες «μέσα»

Οι τελευταίες μουσικές νύχτες «μέσα»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα μοιάζει να βγαίνει προς τα «έξω» – και πώς αλλιώς, αφού το αττικό φως και ο γενναιόδωρος ήλιος έφτασε σε μια στιγμή που τα μάτια και τα αυτιά μας τα είχαν ανάγκη. Σε αυτό το πνεύμα, το ερχόμενο τριήμερο η πρωτεύουσα προσφέρει πλείστες όσες επιλογές σε όσους σχεδιάζουν να ακούσουν μουσική… εσωτερικού χώρου, καθώς οι νύχτες του Απριλίου είναι οι τελευταίες προτού αρχίσουν τα φεστιβάλ της Αττικής.

Απόψε και αύριο, παρουσιάζεται το Smoke the Fuzz Fest – Descent edition. Οσοι αρέσκονται στα δυνατά vibes της alternative μουσικής θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν, απόψε, τους Amenra και Oathbreaker στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205, 20.30), ενώ το Σάββατο η Chelsea Wolfe εμφανίζεται με τους Skull & Dawn στο Piraeus 117 Academy (19.30). Επίσης απόψε, στην Αγγλικανική Εκκλησία (21.00), ο συνθέτης και «μάγος» της ηλεκτρονικής Christian Fennesz, με ζωντανά όργανα και με τη χρήση υπολογιστή, θα γεμίσει τον χώρο με τον μελωδικό του ήχο.

Η Παρασκευή συνεχίζει να προσφέρει μουσική… Ετσι, οι συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνεχίζονται στο Μέγαρο Μουσικής (20.30). Υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει τον «Δον Κιχώτη», op. 35, του Ρ. Στράους, αλλά και «Το πανηγύρι της Αση-Γωνιάς» του Μ. Θεοδωράκη και τη Συμφωνία αρ. 1, op. 25, του Σ. Προκόφιεφ.

Από απόψε Παρασκευή και έως τη Δευτέρα το Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς) παρουσιάζει τρία εξέχοντα μέλη της σύγχρονης τζαζ: τους Dave Liebman, Steve Swallow και Adam Nussbaum. Οι τρεις τους, όπως έχουν αποδείξει με την έως τώρα πορεία τους αλλά και τις συνεργασίες τους, υπόσχονται τέσσερις νύχτες με ήχους που εισβάλλουν στ’ αυτιά ηδονικά.

Από τα αξιοπρόσεκτα lives του τριημέρου, βέβαια, είναι οι θρυλικοί Sonics, που άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν το στίγμα τους στην garage rock, ήδη από το 1960. Τη συναυλία, που λαμβάνει χώρα το Σάββατο στο Gagarin 205 (21.00), ανοίγουν οι 7 Odds.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή