Πώς το είπατε; Ηθικό πλεονέκτημα;

Πώς το είπατε; Ηθικό πλεονέκτημα;

Κύριε διευθυντά

Ηταν το 2014 που ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε δυναμικά να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις με μερικές μονάδες παραπάνω και να προαλείφεται ως η επόμενη κυβέρνηση. Τότε, με έμφαση, ηγετικά στελέχη όπως ο Α. Τσίπρας, ο Π. Λαφαζάνης κ.ά. είχαν διαλαλήσει τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής ότι η κυβέρνηση, δηλαδή Α. Σαμαράς Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ, δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις όπως π.χ. μερική ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ («μικρή ΔΕΗ»), διορισμός του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.ά. Απαιτούσαν τότε να παύσει η κυβέρνηση στην πράξη να κυβερνά. Είναι τώρα 2017 που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και πολλούς μήνες σημειώνει στις δημοσκοπήσεις διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ πέραν των δέκα μονάδων και φυσικά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Απομένουν πάλι περίπου δύο χρόνια μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές. Η σημερινή κυβέρνηση συμφωνεί και αποφασίζει μέτρα επιπλέον λιτότητας και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού (μείωση αφορολογήτου ορίου και συντάξεων) και στην πράξη ένα νέο μνημόνιο (υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ.), χωρίς μάλιστα δανειακή στήριξη από τους θεσμούς αν απαιτηθεί.

Και αυτά, άκουσον άκουσον, θα ισχύσουν μετά δύο χρόνια, δηλαδή όταν αναμένεται ότι στην κυβέρνηση θα είναι η Ν.Δ. του κυρίου Μητσοτάκη. Κάπου κάπου, ακόμα μνημονεύεται το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Αιδώς Αργείοι.

Σταυρος Ευθυμιαδης – Συνταξιούχος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή