ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω λογικές του χθες - Νέες αιχμές από Ξεκαλάκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λανθεσμένες θεωρεί ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, τις αποφάσεις της προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, να τον «καταργήσει» προκηρύσσοντας έκτακτο συνέδριο.

«Δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, ούτε εκτιμώ ότι ένα αίτημα αντικατάστασής μου θα είχε τη σύμφωνη γνώμη της της Κεντρικής Επιτροπής», αναφέρει ο κ. Ξεκαλάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τα πιστεύω και τα ιδανικά της παράταξης. Τέλος, θεωρεί ότι «τιμωρείται», όπως λέει, για την έκφραση διαφορετικής γνώμης.

Γεννημματά: «Δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες»

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της, στα «Νέα», στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με τις επιλογές της, λέγοντας «δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες», συμπληρώνοντας ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ως μία πρωτοβουλία που δεν διχάζει και είναι καταστατική, πολιτική και θεσμική. «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», προσθέτει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι το επικείμενο συνέδριο στο τέλος Ιουνίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του προγραμματικού λόγου της. «Είναι πόλος συσπείρωσης για τη δημιουργία προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στη χώρα», όπως αναφέρει.

Η κ. Γεννηματά καταγγέλει τη κυβέρνηση Τσίπρα ότι «με τους χειρισμούς στην αξιολόγηση έχει φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη με το δίλλημα «Grexit ή διαρκής λιτότητα. Στην ουσία φέρνει τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα την ώρα που ο πολίτης γονατίζει από τα βάρη».

Σχετικά με τις εκλογές και στην ερώτηση γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τις ζητάει, απαντά: «Δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης υπό το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ