Παυλόπουλος: Πρέπει να υπερασπιστούμε την αριστεία

Παυλόπουλος: Πρέπει να υπερασπιστούμε την αριστεία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη υπεράσπισης της αριστείας και την ανάδειξή της ως βασική αρχή του τόπου μας και της Παιδείας μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους μαθητές που συμμετείχαν στις Ολυμπιακές Μαθητικές Ομάδες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σ΄ ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

«Κι΄ αυτό γιατί ο Ολυμπισμός είναι άρρηκτα δεμένος -επειδή γεννήθηκε από αυτές- με τις βασικές αρχές του «ευ αγωνίζεσθai» και, βεβαίως, της Αριστείας, "αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων", που όπως ξέρετε είναι καθαρά ελληνική ιδέα» είπε ο κ. Παυλόπουλος, και πρόσθεσε:

«Και εδώ θέλω να σας τονίσω ότι αυτή την ιδέα, του "ευ αγωνίζεσθαi" και κυρίως την ιδέα της αριστείας, πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο Τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της αριστείας, και δεν την αποδώσει, όπως ταιριάζει, στη νέα Γενιά και στις Γενιές που θα έρθουν Με αυτές τις σκέψεις που αφορούν την αριστεία, που όπως σας είπα πρέπει να την κάνουμε κοινό μας κτήμα, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Πρέπει, να την κάνουμε βασική αρχή αυτού του Τόπου και της Παιδείας του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε με έμφαση ότι «Αριστεία δεν σημαίνει ελιτισμός. Αριστεία δεν σημαίνει νεποτισμός» αλλά σημαίνει, «ακριβώς επειδή κατάγεται από το "ευ αγωνίζεσθε" και το "αιέν αριστεύειν", ότι σε κάθε άνθρωπο, αφού του δώσουμε τις δυνατότητες να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να υπερασπισθεί την αξία του, του αναγνωρίζουμε στο ακέραιο αυτό που μπορεί να προσφέρει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή