Πορείες και συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Πορείες και συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πορεία αντιεξουσισαστών προς την αμερικανική πρεσβεία θα ολοκληρωθούν αργότερα το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε και  η πορεία του ΠΑΜΕ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, μετά τη συγκέντρωση του κινήματος στο Σύνταγμα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί.

Με κεντρικό σύνθημα ενάντια στην καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ.

Ενόψει και της γενικής απεργίας της 17ης Μαΐου έγινε κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση με στόχο να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές έχοντας ως παράδειγμα τη σημερινή ημέρα μνήμης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία προς την Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα, φωνάζοντας συνθήματα.

Με συγκεντρώσεις και πορείες τίμησαν την Πρωτομαγιά και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα του ΕΚΘ ανέγνωσε το μέλος της διοίκησης, Παύλος Σαββουλίδης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ και ενός λεπτού σιγή. Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο εργοτάξιο στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου (παλιά θέση του Μνημείου του Εργάτη).

Συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα «πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα», κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.), συλλογικότητες, κ.τ.λ.

Μέλη της ΛΑΕ που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενώθηκαν και συμπορεύτηκαν με τους διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την Καμάρα την πορεία τους, η οποία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή