Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε πορεία για την Πρωτομαγιά

Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε πορεία για την Πρωτομαγιά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χρήση δακρυγόνων προέβη η τουρκική αστυνομία το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι αρχές συγκρούστηκαν με ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία –κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων– κρατούσαν πλακάτ όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένα άτομο συνελήφθη.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή, που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Τουρκία.

Πάντως πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την ίδια ώρα στο Μπακίρκοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Η Τουρκια γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τη χώρα να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το περασμένο καλοκαίρι και την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή