ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών σε πορεία για την Πρωτομαγιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε χρήση δακρυγόνων προέβη η τουρκική αστυνομία το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι αρχές συγκρούστηκαν με ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία –κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων– κρατούσαν πλακάτ όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένα άτομο συνελήφθη.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή, που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Τουρκία.

Πάντως πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την ίδια ώρα στο Μπακίρκοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Η Τουρκια γιορτάζει την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τη χώρα να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το περασμένο καλοκαίρι και την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ