ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Λευκός Οίκος: «Δεν υπάρχουν οι συνθήκες αυτή τη στιγμή για συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ο Λευκός Οίκος λέει πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μία συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας». Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, με την πληροφορία να έρχεται μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Bloomerg για μία πιθανή συνάνντηση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, προσθέτοντας πως «Θα πρέπει η προκλητική συμπεριφορά τους να αλλάξει αμέσως», τόνισε.

Τι είχε προηγηθεί

«Αν ήταν κατάλληλο για μένα να τον συναντήσω, θα το έκανα οπωσδήποτε. Θα ήταν τιμή μου να το έκανα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη στο Bloomberg και εν μέσω μίας αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών είπε πως θα συναντούσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν αν αυτό γινόταν «κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες». 

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του να στηριχτεί στον κινεζικό παράγοντα προκειμένου να αποκλειστεί η βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, ενώ δήλωσε και έτοιμος να ρυθμίσει μόνος το πρόβλημα, θα εξέταζε το ενδεχόμενο μιας πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ