Για προσχεδιασμένο φόνο κάνει λόγο η μητέρα της 6χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Για προσχεδιασμένο φόνο κάνει λόγο η μητέρα της 6χρονης στην Αγία Βαρβάρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του την περασμένη Πέμπτη, στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα. Εις βάρος του, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, είχε ζητήσει από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο, ενώ στην προανακριτική κατάθεσή του στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχε αποδώσει τον θάνατο της 6χρονης κόρης του σε ατύχημα. Συγκεκριμένα, είχε ισχυριστεί ότι το «κακό» είχε συμβεί στην προσπάθειά του να την κάνει να σταματήσει να κλαίει. Η σύζυγος του 61χρονου, που το μοιραίο βράδυ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη εγχείρηση στη χολή αναμένεται –μαζί με τον 6χρονο γιο της και δίδυμο αδελφό της άτυχης Στέλλας– να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Μέσω του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου, μάλιστα, η τραγική μητέρα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του συζύγου της, διευκρινίζοντας ότι δεν αντιμετώπιζε καμία ψυχική διαταραχή και κατηγορώντας τον ότι είχε προσχεδιάσει τον φόνο. «Τη σκότωσε επειδή δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Δημητρίου και διευκρίνισε ότι οι όποιες ψυχολογικές μεταπτώσεις του 61χρονου δεν έχουν καμία σχέση με τον φόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με την απολογία του 61χρονου στον ανακριτή θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κηδεία του ανήλικου κοριτσιού, που –σύμφωνα με τον ιατροδικαστή– βρήκε ασφυκτικό θάνατο στην αγκαλιά του πατέρα της.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν ο πατέρας της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη κατήγγειλε την εξαφάνιση της κόρης του στο Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας. Είχε ισχυριστεί ότι όταν ξύπνησε το πρωί η κόρη του, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, έλειπε από το σπίτι. Στους αστυνομικούς είπε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι και –εκτός από την ανήλικη κόρη του– είχαν αρπάξει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης, ενώ για την υπόθεση είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Amber Alert. Τελικά, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε αργά το βράδυ νεκρό σε νάιλον σακούλα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της οικογένειας, ενώ ο 61χρονος, μετά πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την ανήλικη κόρη του στην προσπάθειά του να σταματήσει το κλάμα της. Απέδωσε το συμβάν σε ατύχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή