«Αυλαία» με πολλές εκκρεμότητες

«Αυλαία» με πολλές εκκρεμότητες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές σκιές αφήνει το πέσιμο της αυλαίας της Σούπερ Λιγκ, καθώς παραμένει ακόμα θολό το τοπίο τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική βαθμολογικά τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά υπάρχει ακόμη ανοικτό ένα διπλό δικαστικό μέτωπο που μπορεί να κρίνει τα πράγματα διαφορετικά. Το πρώτο, αυτό για τα γεγονότα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχει εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό χωρίς ποινή αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό, εκκρεμεί όμως η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ, που, αν γίνει δεκτή στο σύνολό της, θα αλλάξει κάτοχο η πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το δεύτερο «αγκάθι» για την ομάδα του Πειραιά είναι οι καταγγελίες τόσο του προέδρου όσο και ορισμένων παικτών του Πλατανιά για βιαιοπραγίες κατά μελών της αποστολής της κρητικής ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές είναι σε εξέλιξη και εάν απαγγελθούν κατηγορίες, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν ξανά με αφαίρεση βαθμών που μπορούν να τους στερήσουν τον τίτλο. Η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος θα γίνει μόνο μετά το κλείσιμο των δικαστικών εκκρεμοτήτων. Κατά συνέπεια, τα πλέι οφ, που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την άλλη Τετάρτη, δεν θα αρχίσουν μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά ποιος από τους ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό θα συμμετάσχει μαζί με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Πανιώνιο.

Εκκρεμότητες υπάρχουν και στην ουρά της βαθμολογίας, με κομβικό σημείο τον σκόπελο της αδειοδότησης. Βαθμολογικά, οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι η Βέροια και ο Λεβαδειακός. Υπάρχει όμως το πιθανό ενδεχόμενο ο Ηρακλής (ή κάποια άλλη ομάδα από τις παραπάνω θέσεις) να μην εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει τον υποβιβασμό της με βάση τη σχετική απόφαση της διοργανώτριας. Η απόφαση για το ποιες ομάδες πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης θα ανακοινωθεί από την ΕΠΟ μετά το τέλος των πλέι οφ κι αν επηρεάζει αρνητικά κάποια από τις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτά (τα κριτήρια για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι πλέον πιο αυστηρά σε σχέση μ’ αυτά για το πρωτάθλημα), τη θέση της θα πάρει η επόμενη ομάδα της βαθμολογίας που πληροί τις προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες, το Κύπελλο ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο. Ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν το τρόπαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή