Τσάμπιονς Λιγκ: Θέλει «εκδίκηση» η Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Θέλει «εκδίκηση» η Ατλέτικο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή θα είναι αυτή τη φορά η αναμέτρηση της Ρεάλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας συγκρούονται από απόψε στην έδρα της καθεμιάς για μία θέση στον τελικό του Κάρντιφ, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στο πλούσιο βιβλίο με τα μαδριλένικα ντέρμπι.

Μετά τις μονές αναμετρήσεις στους τελικούς του θεσμού το 2014 και πέρυσι όπου θριάμβευσε με πολύ μεγάλη δυσκολία η Ρεάλ, όπως έγινε και στους διπλούς αγώνες για τα προημιτελικά το 2015, η Ατλέτικο επιδιώκει να αλλάξει την ιστορία και για κάποιους φέτος είναι η μεγάλη της ευκαιρία.

Η Ατλέτικο βλέπει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Ρεάλ να της κλείνει τον δρόμο για το μόνο τρόπαιο που της λείπει και η σχετικά ασταθής πορεία των «μπλάνκος» εσχάτως (με την ήττα από την Μπαρτσελόνα εντός και την πρόκριση στην παράταση επί της Μπάγερν έπειτα από ήττα εντός έδρας στο 90λεπτο) επιτρέπουν στην Ατλέτικο μια κάποια αισιοδοξία. Η δε ρεβάνς στην έδρα των «κολτσονέρος» θα είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού θα είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς στο Βιθέντε Καλδερόν πριν κατεδαφιστεί. Επίσης, φέτος, ο μόνος στόχος που της έχει απομείνει είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μήπως όμως υφίσταται θέμα συμπλέγματος κατωτερότητας της Ατλέτικο έναντι της πανάκριβης συμπολίτισσάς της; Ο τεχνικός της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν απαντά αρνητικά: «Δεν σημαίνει τίποτε ότι τους έχουμε κερδίσει σε αυτό τον θεσμό. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι» είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού πρώτου αγώνα στην έδρα της Ρεάλ.

Ο Γάλλος προπονητής είπε πως ο αμυντικός Ραφαέλ Βαράν είναι στη διάθεσή του, όχι όμως και οι τραυματίες Πέπε και Γκάρεθ Μπέιλ.

Από την άλλη πλευρά, ο Αργεντινός τεχνικός Ντιέγκο Σιμεόνε έχει μια ομάδα στα πάνω της, που έχει 15 σερί αγώνες αήττητη εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει στους αμυντικούς Χοσέ Χιμένεθ και Χουανφράν Τόρες. «Θα βρούμε λύσεις και για το παιχνίδι της Τρίτης» καθησύχασε τους οπαδούς της Ατλέτικο ο «Τσόλο» Σιμεόνε.

Εξάλλου, η Ατλέτικο χθες ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον 21χρονο Γάλλο αμυντικό Λικά Ερναντέζ (πιο γνωστό ως «Λούκας») ώς το 2022 και ενώ κυκλοφορούσαν φήμες για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απόψε αναμένεται να είναι στην αρχική ενδεκάδα του κ. Σιμεόνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή