Σφοδρή επίθεση από το Ποτάμι κατά της Κατερίνας Μάρκου

Σφοδρή επίθεση από το Ποτάμι κατά της Κατερίνας Μάρκου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οξύτατη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε μια συνέντευξη της πρώην βουλευτού του κόμματος Κατερίνας Μάρκου («Πρώτο Θέμα»), μέσω της οποίας η ίδια σχεδόν προανήγγειλε τη μετεγγραφή της στη Νέα Δημοκρατία. «Τελικά για ένα παλιό κόμμα εξουσίας κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη βρήκε εκλογική περιφέρεια και για την κ. Μάρκου, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τους γαλάζιους βουλευτές που δεν την ήθελαν στη Β΄ Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Παν. Καρκατσούλης, που υπενθύμισε ότι η κ. Μάρκου πριν μιλήσει με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη (τον χαρακτήρισε «ειλικρινή, ακομπλεξάριστο, προσιτό και με επίπεδο») είχε πράξει το ίδιο για την κ. Γεννηματά, αποζητώντας αρχικά στέγη στο ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο κ. Καρκατσούλης, με προφανή εντολή του κ. Θεοδωράκη, προέβη και σε μια αποκάλυψη για την κ. Μάρκου. «Από εμάς έφυγε γιατί δεν ήθελε να δίνει στο Ποτάμι τη συνδρομή που όλοι οι βουλευτές δίνουν (το 20% του μισθού τους)», κατήγγειλε ο κ. Καρκατσούλης και αποκάλυψε ότι η κ. Μάρκου, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε, «είχε κάνει το επικό ερώτημα “γιατί να δώσω σε δύο χρόνια 20.000 σε ένα κόμμα που μέχρι τις εκλογές μπορεί να μην υπάρχει;”» όταν εκείνος, ως γραμματέας του Ποταμιού, της είχε υπογραμμίσει ότι «είναι πολιτικά αδιανόητο να διατηρήσει την έδρα της αθετώντας τη συμφωνία όλων των βουλευτών με τον κ. Θεοδωράκη». «Ελπίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την οικονομική άνεση να διευκολύνει τη βουλευτή, αλλιώτικα να της το πουν να παραμείνει ανεξάρτητη», ήταν ο επίλογος της δήλωσης Καρκατσούλη με εμφανώς σκωπτική διάθεση.

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη έλεγαν ότι, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, του είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μετεγγραφή του Ιάσονα Φωτήλα, τονίζοντάς του ότι δεν είναι τιμητικό για κανέναν να μετατρέπονται οι βουλευτές σε ποδοσφαιριστές που μετεγγράφονται από κόμμα σε κόμμα στη μέση της θητείας τους, και από την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη είχε καταλάβει ότι συμφώνησε απολύτως μαζί του.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωράκης θέλοντας να διαφοροποιηθεί χθες όχι μόνον από τη Νέα Δημοκρατία αλλά πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έγραψε στο Facebook πως, αν διαδήλωνε για τη χθεσινή Πρωτομαγιά, θα ήταν για «ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ήταν ικανό να απεγκλωβίσει την Ελλάδα από την κρίση και θα διασφάλιζε συντάξεις πρωτίστως για τις νέες γενιές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή