Ευρωλίγκα: Τελευταία ευκαιρία Ολυμπιακού για την πρόκριση στο φάιναλ φορ

Ευρωλίγκα: Τελευταία ευκαιρία Ολυμπιακού για την πρόκριση στο φάιναλ φορ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα του, με την ενθάρρυνση των φιλάθλων του και με περίσσια αυτοπεποίθηση ότι υπερέχει αγωνιστικά και ψυχολογικά της Εφές Αναντολού, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να φτάσει σήμερα (21.00) στην τρίτη νίκη-πρόκριση και να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ύστερα από την περυσινή απουσία του. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εξαργυρώσουν το πλεονέκτημα έδρας του πέμπτου αγώνα στο ΣΕΦ, αφού νίκησαν στον τέταρτο αγώνα (74-62) και απέδειξαν, προεξέχοντος του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη, ότι διακατέχονται από τη μέγιστη επιθυμία της 10ης συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, ώστε να διεκδικήσουν εν συνεχεία τη νίκη στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου στον τελικό. Το ζευγάρι Ολυμπιακού-Εφές αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα των πλέι οφ, μετά την πρόκριση και της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Νταρουσάφακα και τη διασταύρωσή της στον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των παικτών του είναι συνυφασμένες με την κρισιμότητα του σημερινού «τελικού των τελικών», όπως χαρακτηρίστηκε: «Το πρώτο που επιβάλλεται να δω από τους παίκτες μου είναι το πάθος και η ενέργεια. Να παίξουν με μυαλό και ψυχή. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα θετικά στοιχεία των αντιπάλων μας και θέλουμε να τους αποσυντονίσουμε. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε τα καλά μας στοιχεία, τον πλουραλισμό μας στην επίθεση και αμυντικά να τους αποδιοργανώσουμε. Περιμένουμε και τον κόσμο να μας ενισχύσει με τη φωνή του» υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενόψει και της δεύτερης συμμετοχής του σε φάιναλ φορ, από τον πάγκο των Πειραιωτών.

• Η Τενερίφη, με τον Ελληνα σέντερ Γιώργο Μπόγρη να βρίσκεται στους πρωταγωνιστές, κατέκτησε τον τίτλο στο φάιναλ φορ του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ που διοργάνωσε η FIBA στο ισπανικό νησί και στον τελικό επικράτησε της τουρκικής Μπάνβιτ (63-59).

• Οι γηπεδούχοι Αρης και ΑΕΚ άρχισαν με νίκες την προημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας, σε περίπτωση διεξαγωγής τρίτου αγώνα. Ο Αρης επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ (69-65) και η ΑΕΚ (χωρίς τον Ντίξον) επικράτησε του Ρεθύμνου (70-58). Στην Α2 κατηγορία και στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η απευθείας άνοδος της πρώτης ομάδας, με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα, λόγω καλύτερης ισοβαθμίας από τον Ηρακλή, εφόσον οι «κυανέρυθροι» νικήσουν στην έδρα τους, τον Δούκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή