Προγραμματικές θέσεις από την Ωρα Αποφάσεων

Προγραμματικές θέσεις από την Ωρα Αποφάσεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής Πληροφορικής στο Μedia Lab του ΜΙΤ, και ο συγγραφέας και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Χειμωνάς θα είναι δύο από τα πρόσωπα-έκπληξη που θα παρουσιάσουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης στις επιτροπές που θα διαμορφώσουν τις προγραμματικές τους θέσεις. Μάλιστα, οι δύο προαναφερθέντες θα εγκαινιάσουν κατ’ ουσίαν τη διαδικασία ενός ανοικτού διαδικτυακού διαλόγου, στον οποίο προσβλέπουν οι τρεις για να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους, καθώς δέχθηκαν να μετάσχουν στην πρώτη επιτροπή τους που θα ασχοληθεί με ένα από τα μείζονα προβλήματα της κρίσης: Το οξύτατο επαγγελματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία της χώρας αδυνατώντας όχι μόνον να βρει εργασία, αλλά και να λάβει μια στοιχειωδώς ικανοποιητική αμοιβή.

Συνεργάτες των τριών διευκρίνιζαν ότι τόσο οι κ. Μπλέτσας και Χειμώνας όσο και πολλά ακόμη πρόσωπα του δημόσιου βίου που θα ανακοινωθούν από την Ωρα Αποφάσεων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι εντάσσονται οργανικά σε αυτήν. Ωστόσο, όπως προσέθεταν, η προθυμία που δείχνουν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και διακεκριμένα στελέχη κυρίως του ιδιωτικού τομέα να βοηθήσουν την πρωτοβουλία των τριών επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής τους να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα, ακόμη και στην περίπτωση που κανένας άλλος πολιτικός δεν στρατευθεί μαζί τους, όπως ήταν ο αρχικός τους στόχος.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις δεν κρύβουν πια ότι ο κύβος για τους ίδιους έχει ριφθεί μετά τη συνεδρίαση της 100μελούς εθνικής συντονιστικής επιτροπής τους, το προηγούμενο Σάββατο. Εκεί αποφασίστηκε να γίνει μία ακόμη (έσχατη) έκκληση σε κόμματα και προσωπικότητες να στρατευθούν μαζί τους στον νέο μεταρρυθμιστικό φορέα που είναι αποφασισμένοι να συγκροτήσουν και –ανεξαρτήτως του αν η πρόσκλησή τους αυτή θα βρει ανταπόκριση– εντός του Ιουνίου στο Ναύπλιο να παρουσιάσουν αναλυτικά τα επόμενα βήματά τους. Δηλαδή, προγραμματικό συνέδριο του νέου κόμματος το φθινόπωρο και εκλογή του αρχηγού του από τη βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή