Μητσοτάκης: Εθνική αποτυχία, έφεραν 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Μητσοτάκης: Εθνική αποτυχία, έφεραν 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα κάνουμε το καθήκον μας στη Βουλή και θα εξηγήσουμε στην κοινωνία τι περιλαμβάνει το 4ο μνημόνιο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συμφωνίας κυβέρνησης-θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα «διαφημίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αποσιωπώντας την υπερφορολόγηση».

Σημείωσε παράλληλα πως «η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι προϊόν εξαπάτησης».

«Θα εξηγήσουμε ότι έχει συμφωνήσει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, με μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τα υψηλά πλεονάσματα. Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και χωρίς δέσμευση για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι τα μέτρα που θα έρθουν τώρα προς ψήφιση και ο λογαριασμός των Τσίπρα-Καμμένου είναι στα 12,5 δις ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από όσα προέβλεπε το μέιλ Χαρδούβελη.

Πρόσθεσε δε ότι «τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον στόχο του πλεονάσματος 3,5% που είναι πολύ υψηλό».

«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η. Τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζητούσε πριν από ένα χρόνο, είναι το τίμημα της πολιτικής αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως «η ΝΔ δεν θα συνεργήσει στο τέταρτο μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου».

Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές, υποχωρεί σε όλα γιατί φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία».

«Είναι ο ίδιος που πήγε τρεις φορές σε εκλογές το 2015 για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Τώρα τις αποφεύγει. Εμείς δεν τις φοβόμαστε, ζητήσαμε εκλογές ήδη από πέρυσι. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές. Η εξουσία φθείρει αυτόν που την κατέχει, στην περίπτωση της κυβέρνησης όμως φθείρει και τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματικές προσλήψεις λέγοντας ότι στο δημόσιο βλέπουμε νέες στρατιές συμβασιούχων και πολλούς μετακλητούς υπαλλήλους που πληρώνουν από το υστέρημά τους οι πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή