Το Κογκρέσο ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Το Κογκρέσο ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε χθες το πρωί τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τις προτεραιότητες των Δημοκρατικών και απορρίπτοντας πολλές από τις επιθυμίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Με βάση τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έχει πόρους ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου. Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών υπέκυψε στις επιθυμίες των Δημοκρατικών, διότι επιθυμεί διακαώς να προχωρήσει στη σύνταξη νόμου, με τον οποίο θα καταργείται ο νόμος Ομπάμα περί καθολικής υγειονομικής ασφάλισης, αλλά και να εντάξει σε νόμο τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει την περασμένη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος για μείωση της φορολογίας.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε ότι το κόμμα πέτυχε την αύξηση των δαπανών για αμυντικούς σκοπούς, χωρίς να αυξήσει τις δαπάνες σε άλλους τομείς. Ωστόσο απορρίφθηκε το αίτημα του Λευκού Οίκου για χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και η περικοπή δαπανών 18 δισ. δολαρίων από τον προϋπολογισμό διάφορων ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Επίσης, θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της υπηρεσίας οικογενειακού προγραμματισμού, η οποία χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, και τις εκτρώσεις. Βέβαια, ο κ. Τραμπ μπορεί να πει ότι πέτυχε την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 15 δισ. δολάρια, αν και αρχικά είχε ζητήσει 30 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή