«Οικείο»: Το ελληνικό μπιστρό του Κολωνακίου

«Οικείο»: Το ελληνικό μπιστρό του Κολωνακίου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλική μουσική, παρέες με χαμηλόφωνες κουβέντες, ευγενικότατο σέρβις και πιάτα ελληνικής κουζίνας, πειραγμένης και μη.

Η θέση: Στη γωνία Πλουτάρχου με Αλωπεκής, στο νότιο Κολωνάκι, πιο κοντά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, παρά στην πλατεία Κολωνακίου. Το πάρκινγκ είναι εξαιρετικά δύσκολο στην περιοχή, ειδικά ημέρες και ώρες που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά. Προτιμότερο να φτάσετε με μετρό στη Στάση Ευαγγελισμός, θα περπατήσετε 3-4 λεπτά.

«Οικείο»: Το ελληνικό μπιστρό του Κολωνακίου-1

Η ατμόσφαιρα: Ονειρική και παραμυθένια είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του Οικείου. Ξύλινα πατώματα, καλυμμένα κατά τόπους με χαλιά, εμφανές τούβλο στις κολόνες, μπάρα, τραπέζια-ροτόντα και πολλές μικρές λεπτομέρειες διακοσμητικές που κάνουν το χώρο πραγματικά οικείο. Απαλή γαλλική μουσική, χαλαρό περιβάλλον και ένα μικρό παταράκι για όσους θέλουν ακόμη περισσότερη ησυχία. Κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι που βγήκαν για ψώνια τις καθημερινές, οικογένειες και παρέες τα Σαββατοκύριακα. Με καλό καιρό, διαθέτει και λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο από την πλευρά της Πλουτάρχου.

«Οικείο»: Το ελληνικό μπιστρό του Κολωνακίου-2

Το φαγητό: Η «αστική» κουζίνα του Οικείου είναι ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς από ένα ελληνικό μπιστρό στο Κολωνάκι. Η ελληνικότητα των πιάτων είναι ολοφάνερη στα ρεβίθια με άνηθο, λεμόνι και σπιτικό πελτέ, όπως και στο φιλεταρισμένο φρέσκο λαυράκι φούρνου με ελαιόλαδο, μάραθο και πράσινη σαλάτα. Ένα από τα signature πιάτα του Οικείου είναι τα φιλετάκια κοτόπουλο στο τηγάνι σιγοψημένα σε βούτυρο με σαμιώτικο κρασί, μέλι και σουσάμι. Συνοδεύεται με φρέσκο, τραγανό σπανάκι που κοντράρει τη γλύκα του πιάτου.

Για όσους αναζητούν πιο κλασικές γεύσεις θα βρουν καταφύγιο στο νοστιμότατο σνίτσελ ή στην άψογα ψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, και τα δύο πιάτα συνοδεύονται με κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες. Το μενού της ημέρας εμπλουτίζεται με ποικιλία ζυμαρικών και λαδερών. Επίσης, κάθε μέρα σερβίρονται χειροποίητα γλυκά, όπως τσίζκεϊκ, μους λεμόνι και κέικ σοκολάτας.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί.

Η κάβα: 10-12 ετικέτες ελληνικού κρασιού, ποικιλία σε μπίρες και αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12:30 ως τις 00:00, Παρασκευή & Σάββατο ως τη 01:00. Το Οικείο έχει διακριθεί από τον οδηγό Michelin με Bib Gourmand (εξαιρετικό φαγητό σε προσιτές τιμές).

Οικείο,

Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι,

Τ/210-72.59.216.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή