Οι ιστορίες του σκύλου χωρίς όνομα

Οι ιστορίες του σκύλου χωρίς όνομα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΑΝΘΗ ΜΑΝΤΕΛΑ

Ο άσπρος σκύλος με τα πολλά ονόματα

εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, σελ. 32

O μεσήλικας άσπρος σκύλος παρακολουθεί, όχι χωρίς μια δόση… κυνισμού, τα κουτάβια που πηδούν με ενθουσιασμό στην αγκαλιά των νέων τους ιδιοκτητών σε μια εκδήλωση της φιλοζωικής εταιρείας. Εκείνος ξέρει πως πολλά από τα ανυποψίαστα σκυλάκια δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν στα κλουβιά τους, αν δηλαδή η μοίρα δεν τους επιφυλάσσει κάτι χειρότερο. Ωριμος πια, δεν έχει πολλές ελπίδες να τον υιοθετήσουν, αλλά προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως είναι καλύτερα έτσι.

Ο άσπρος σκύλος δεν έχει όνομα και από τα ονόματα που κατά καιρούς τού είχαν δώσει οι θετές του οικογένειες δεν έχει μείνει παρά μια ανάμνηση. Εχει πολλές ιστορίες να αφηγηθεί από τις περιπέτειες του στους αφιλόξενους δρόμους, όπου η επιβίωση είναι κυρίως θέμα τύχης. Κατά βάθος, εξακολουθεί να ονειρεύεται ότι βρίσκει ένα σπίτι, ένα «παντοτινό όνομα» και αφοσιωμένους συντρόφους που δεν θα τον εγκαταλείψουν επειδή τον βαρέθηκαν. Εύχεται να μπορούσε να διαλέξει ο ίδιος τον «μικρό άνθρωπο» που θα τον πάρει στο σπίτι του, για να είναι σίγουρος πως δεν θα τον απογοητεύσει. «Μακάρι να ήταν οι άνθρωποι στα κλουβιά, κι εμείς απέξω να τους κοιτάζουμε για να αποφασίσουμε ποιος μας ταιριάζει», σκέφτεται.

Ευτυχώς, η συγγραφέας και ψυχοθεραπεύτρια Ξανθή Μαντέλα επιφυλάσσει μία αίσια κατάληξη για τον αντισυμβατικό ήρωά της: μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο φύλακας της φιλοζωικής εταιρείας αποφασίζει να προσφέρει στον άσπρο σκύλο ένα σπίτι και μαζί με αυτό ένα όνομα. Εικονογραφημένη με χιούμορ και τρυφερότητα από την Ντανιέλα Σταματιάδη, η ιστορία ολοκληρώνεται με σύντομες, χρήσιμες συμβουλές για τους μικρούς φιλόζωους, που ονειρεύονται να αποκτήσουν τον δικό τους σκύλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή