«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA

«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 26 Απριλίου, ο αειθαλής αστροναύτης Μπαζ Όλντριν και ο mega-star Τζορτζ Κλούνεϊ υποδέχθηκαν εκατοντάδες προσκεκλημένους –διάσημους και μη– στην Tate Modern του Λονδίνου, με αφορμή την 60ή επέτειο από τη γέννηση του θρυλικού χρονογράφου Omega Speedmaster, του ρολογιού που έχει ταυτιστεί όσο κανένα άλλο με την εξερεύνηση του διαστήματος και τις αποστολές της NASA στη Σελήνη. Γεμάτη ήχους, φώτα και φουτουριστικό design, η φαντασμαγορική τελετή με τίτλο «Lost in Space» είχε ως οικοδεσπότη τον βρετανό καθηγητή μοριακής φυσικής Μπράιαν Κοξ ενώ στο κέντρο του χώρου εκτίθεντο τα 60 σημαντικότερα μοντέλα Speedmaster από το 1957 μέχρι το 2017.

«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA-1

Ο πρώτος χρονογράφος Speedmaster ήταν και το πρώτο ρολόι στον κόσμο που έφερε ταχυμετρική κλίμακα στη στεφάνη του. Έκτοτε το χαρακτηριστικό του design άντεξε στον χρόνο και σήμερα αποτελεί all-time-classic επιλογή. Το έχουν φορέσει αστροναύτες, πιλότοι, εξερευνητές, αθλητές και ηθοποιοί ενώ έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Η πιο ιστορική στιγμή του Speedmaster ήταν βεβαίως το 1969, όταν, κατά τη διαστημική αποστολή Apollo 11, βρισκόταν στον καρπό του Μπαζ Όλντριν όταν εκείνος πατούσε το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης.

«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA-2

Ο διευθύνων σύμβουλος της Omega, Ρέιναλντ Έσλιμαν, ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν, ο παρουσιαστής της βραδιάς φυσικός Μπράιαν Κοξ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ

48 χρόνια αργότερα, ο Μπαζ Όλντριν έκανε θεαματική εμφάνιση στη γιορτή της Omega φορώντας τη διαστημική του στολή και μοιράστηκε με τους καλεσμένους κάποιες αναμνήσεις του από το διάστημα: «Δεν νιώθαμε φόβο. Τουναντίον, νιώθαμε υπερηφάνεια που εκπροσωπούσαμε την ανθρωπότητα και που διαθέταμε τις ικανότητες και τις γνώσεις μας ώστε να φέρουμε εις πέρας κάτι τόσο σημαντικό για εμάς τους αστροναύτες, αλλά βεβαίως και για τόσους πολλούς άλλους ανθρώπους».

«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA-3

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπαζ Όλντριν

Δίπλα στον θρυλικό αστροναύτη βρισκόταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος δηλώνει λάτρης των Speedmasters, αλλά και της εξερεύνησης του διαστήματος ήδη από τα παιδικά του χρόνια: ««Τα Speedmasters ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου καθώς μεγάλωνα. Ο θείος μου και ο πατέρας μου, όλοι τα φορούσαμε επειδή αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι της αποστολής στη Σελήνη. Και αυτό είχε τεράστια σημασία στη ζωή μας. Ο πατέρας μου μού χάρισε ως δώρο αποφοίτησης ένα Speedmaster. Έχω κάθε λόγο να τα αγαπώ, καθώς είναι πολύ κομψά ρολόγια. Τα αγαπώ όμως και λόγω της ιστορίας τους». Όσον αφορά τις αναμνήσεις του από την εποχή που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, ο αμερικανός ηθοποιός δήλωσε, απευθυνόμενος στον Μπαζ Όντριν: «Είχε μεγάλη σημασία για όλους μας. Αυτό που πετύχατε είχε μεγάλη σημασία για όλους μας και δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω για το θάρρος, την ηγετική σας ικανότητα και για όλα όσα κάνατε…»

«Χαμένοι στο Διάστημα» με την OMEGA-4

Ο διευθύνων σύμβουλος της Omega, Ρέιναλντ Έσλιμαν, ο καθηγητής φυσικής Μπράιαν Κοξ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Στη γιορτή της OMEGA στο Λονδίνο παρόντες ήταν ο Διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Ρέιναλντ Έσλιμαν, ο πρώην μηχανικός της NASΑ, Τζέιμς Ράγκαν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαδικασίας ελέγχου και πιστοποίησης του Speedmaster ως του επίσημου ρολογιού σε όλες τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις της NASA καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και δημοσιογραφικό χώρο.

 

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τη βραδιά στο σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα OMEGA Speedmaster εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή