Οι γκαουλάιτερ του κ. Σκουρλέτη

Οι γκαουλάιτερ του κ. Σκουρλέτη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός λαός λέει μια σοφή κουβέντα: «Οσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Κατά συνέπεια, όσα ξέρει ο δήμαρχος Κασσάνδρας δεν τα γνωρίζει ούτε ο υπουργός Εσωτερικών ούτε οι γκαουλάιτερ του υπουργείου του στην Κεντρική Μακεδονία, που φέρουν τον εύφημο τίτλο «Αποκεντρωμένη Διοίκηση». Βεβαίως ο κ. Σκουρλέτης θέλει να επανεκλεγεί και να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια για το κόμμα του. Γι’ αυτό αποφάσισε –εξόδοις ημών των φορολογουμένων– να μονιμοποιήσει 30.000 συμβασιούχους σε όλους τους δήμους της επικράτειας. Ακόμη και στον Δήμο Κασσάνδρας που αμφιβάλλουμε αν ο υπουργός ξέρει κατά πού πέφτει.

Ορθώς λοιπόν ο δήμαρχος εξανέστη: «Γιατί να προσλάβω συμβασιούχους ανειδίκευτους και όχι ειδικευμένους που έχω ανάγκη; Ο Δήμος Κασσάνδρας χρειάζεται μηχανικούς ώστε να δημιουργηθεί μια τεχνική υπηρεσία και να μπορούμε να διεκδικήσουμε προγράμματα», είπε ο κ. Βασίλης Κυρίτσης. Και εκλήθη σε απολογία από τους γκαουλάιτερ του κ. Σκουρλέτη, διότι δεν προσλαμβάνει με το… ζόρι τους συμβασιούχους στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει ρουσφέτι. Πολύ θαρρετά και πολύ σωστά ο δήμαρχος αναφώνησε ότι «ο κ. Σκουρλέτης να κάνει κουμάντο στη δική του τσέπη ή στα οικονομικά του υπουργείου Εσωτερικών και όχι του δήμου μου. Οι πολίτες στη Χαλκιδική ψήφισαν εμένα και όχι τον κ. Σκουρλέτη» («Καθημερινή» 29.4.2017). Υποτίθεται ότι η Αριστερά κουβαλά την εαμική παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει ως πρόταγμα την αποκέντρωση. Οχι όμως η ρουσφετολογική Αριστερά. Για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το κράτος δεν είναι εργαλείο για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών. Σε κάθε τομέα, από το μεταναστευτικό μέχρι την Αυτοδιοίκηση, το πρώτο που σκέφτονται είναι οι τακτοποιήσεις ημετέρων και κατόπιν το ξεχείλωμα των διοικητικών μηχανισμών για να βολέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους δυνάμει ψηφοφόρους. Δεν νοιάζονται για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, προσλήψεις θέλουν να κάνουν νομίζοντας οι πτωχοί τω πνεύματι ότι έτσι μπορούν να διασωθούν εκλογικώς.

Κάποιοι θα πιπιλίσουν, όπως συνηθίζεται, «και οι ευθύνες των προηγούμενων;». Μεγάλες, διότι δεν φρόντισαν να αποκεντρώσουν το κράτος ώστε οι δημότες να διαχειρίζονται διά των αυτοδιοικητικών μηχανισμών τα του οίκου τους. Οφειλαν να δώσουν τον ΕΝΦΙΑ στους δήμους, χωρίς άλλες επιχορηγήσεις, και να αποφασίζουν οι δημότες πόσους και με τι ειδικότητες θα προσλάβουν με τα λεφτά τους. Αυτό δεν είναι δουλειά ούτε του υπουργού ούτε της τάχαμου «Αποκεντρωμένης Διοίκησης». Είναι δουλειά των δημάρχων που θα την κάνουν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα εκείνων που πληρώνουν.

Η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς όμως, όχι μόνο δεν συμπληρώνει τα λειψά βήματα των προηγούμενων, αλλά μάς πάει ακόμη πιο πίσω. Στη διακυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή με τις χιλιάδες μονιμοποιήσεις του 2005.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή