Συρία: Τουλάχιστον 32 πρόσφυγες σε καταυλισμό σκότωσε το ΙΚ

Συρία: Τουλάχιστον 32 πρόσφυγες σε καταυλισμό σκότωσε το ΙΚ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον καταυλισμού στη βορειοανατολική Συρία πραγματοποίησαν μαχητές του ΙΚ το πρωί της Τρίτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 άτομα, πολλά εκ των οποίων είχαν διαφύγει από περιοχές που ελέγχει ακόμα η εξτρεμιστική οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Ο καταυλισμός βρίσκεται σε ένα χωρίο κοντά στα ιρακινά σύνορα και υποδέχεται εκτοπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το καθεστώς των τζιχαντιστών.

Η περιοχή ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε σημείο ελέγχου των οποίων ξεκίνησε η επίθεση των εξτρεμιστών του ΙΚ το πρωί της Τρίτης, ανέφερε ο εκπρόσωπος των SDF, Ρεντούρ Χαλίλ, τονίζοντας πως μετά τις σφοδρές μάχες μεταξύ των μαχητών του ΙΚ και του SDF ακολούθησε «σφαγή» από τους άνδρες του ΙΚ, με θύματα τους εκτοπισμένους αμάχους που βρίσκονταν στον καταυλισμό. Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 32 και οι τραυματίες περισσότεροι από 30. Επιπλέον, σύμφωνα με έναν Κούρδο ακτιβιστή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τα περισσότερα θύματα της επίθεσης είναι γυναίκες και παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή