Κουβέλης υπέρ Κυβέρνησης: Αξιζε η καθυστέρηση, έγινε πραγματική διαπραγμάτευση

Κουβέλης υπέρ Κυβέρνησης: Αξιζε η καθυστέρηση, έγινε πραγματική διαπραγμάτευση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aξιζε η καθυστέρηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης γιατί υπήρχε μια συνεχής πραγματική διαπραγμάτευση για κρίσιμα θέματα που ρυθμίστηκαν θετικά, τόνισε ο επικεφαλής της Ε.ΚΙ.Ε.Α (Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης) μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash. 

Κάποια μέτρα αναμφίβολα θα επιβαρύνουν τους πολίτες, όμως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα προχωρήσει το θέμα της μείωσης του δημόσιου χρέους, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εκτίμησε ότι, παρά το υψηλό πλεόνασμα 3,5%, στη χώρα μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης, καθώς απομένει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στο σύνολό του, όπου τα χρήματα θα πέσουν στην πραγματική οικονομία.

Aναλυτικά: 

«Είναι δικαιολογημένη -αν θέλετε- η καθυστέρηση της αξιολόγησης, διότι υπήρχε μια συνεχής, πραγματική διαπραγμάτευση για κρίσιμα ζητήματα -όπως εκτιμώ, τα οποία επιτέλους έτυχαν κάποιας θετικής ρυθμίσεως, κάποια μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα έχουν την αρνητική τους βαρύτητα και θα δημιουργήσουν επιβαρύνσεις, ιδιαίτερα σε κάποια στρώματα. Εκτιμώ όμως, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η οποία έχει επέλθει, ανοίγει η συζήτηση και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, για το χρέος.»

O κ. Κουβέλης έβαλε και κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας: 

«Να συμφωνήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τι – δεν ήθελαν την αξιολόγηση, δεν ήθελαν τη συμφωνία; Κατά συνέπεια, τι υποστήριζαν και τι υποστηρίζουν; Να μην υπογραφόταν η αξιολόγηση -με όλα αυτά τα οποία περιέχει- και να έφευγε η χώρα από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ειδικότερα από την Ευρωζώνη;»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή