Αναστασιάδης: Nέα Γενεύη μόνο αν δικαιολογείται από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Αναστασιάδης: Nέα Γενεύη μόνο αν δικαιολογείται από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση τεσσάρων ωρών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά την συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν και σημείωσε: «Όταν εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και αν παρατηρηθεί τέτοια πρόοδος, που να δικαιολογεί μια νέα Γενεύη, τότε γιατί όχι».

Στη σημερινή συνάντηση έγινε ορισμός της μόνιμης κατοικίας, ενώ συζητήθηκαν και οι τέσσερις ελευθερίες, θέματα στα οποία, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, υπάρχουν ακόμη διαφορές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως η αναστολή των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι εκτός συζήτησης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Μουσταφά Ακιντζί, με εκπρόσωπο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή