Παραίτηση – διαμαρτυρία του Τσέχου Πρωθυπουργού

Παραίτηση – διαμαρτυρία του Τσέχου Πρωθυπουργού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα, παραιτήθηκε, ύστερα από διαμάχη με τον υπουργό του επί των Οικονομικών, τον δισεκατομμυριούχο Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος είναι ύποπτος για φορολογική απάτη.

Ο Τσέχος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας της Τσεχίας Μίλος Ζίμαν μες την εβδομάδα, όπου και θα υποβάλλει και με τον πλέον επίσημο τρόπο  την παραίτηση της κυβέρνησής του.

«Θα υποβάλω συντομα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

Είναι απαράδεκτο ο Αντρέι Μπάμπις να παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί σοβαρές εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό  Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς, στην οποία ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος ANO 2011 (Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών) Αντρέι Μπάμπις διατηρούσε τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Μπάμπις, επικεφαλής της κεντρώας παράταξης ΑΝΟ, αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του. Μάλιστα ,ΟΙ εντάσεις αυτές προκύπτουν έξι μήνες πριν τις εκλογές της Τσεχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή