Βανκούβερ by locals

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομορφες βόλτες ανάμεσα στις ανθισμένες κερασιές, ενδιαφέρουσες πολυπολιτισμικές γεύσεις, μπαρ σε ταράτσες και φωτιές στην παραλία απέναντι από το λιμάνι δίνουν την εικόνα της καναδέζικης πόλης που αγαπάει την καλοπέραση.

Gallery row

East 48th Avenue 66

Καθημερινά

Δωρεάν

Ενας εικαστικός περίπατος στον μεγαλύτερο δρόμο της πόλης, την Granville street, όπου βρίσκονται και οι περισσότερες γκαλερί. Περιηγηθείτε στους χώρους τους και θα βρείτε δημιουργίες ντόπιων καλλιτεχνών και σχεδόν σίγουρα ένα κομμάτι που μπορείτε να πάρετε ως αναμνηστικό του ταξιδιού σας. Αγαπημένη μου είναι η Douglas Reynolds Gallery, η οποία φιλοξενεί αντικείμενα τέχνης της βορειοδυτικής ακτής του Ειρηνικού.

– ROZ REGAN


Crab Park στο Portside

101 East Waterfront Road

Καθημερινά

Δωρεάν

Αυτή η όμορφη μικρή παραλία, άγνωστη ακόμα και στους ντόπιους, είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να έρθει για να παρακολουθήσει την κίνηση στο πολυσύχναστο λιμάνι με τα κοντέινερ, τα θαλάσσια λεωφορεία και τα γιοτ. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι παρέες ανάβουν φωτιές στην άμμο, ενώ κατά μήκος η παραλία περιβάλλεται από ένα όμορφο πάρκο.

– PAMELA OLMSTEAD


Grapes & Soda

West 6th Avenue 1541

Tηλ. +1 604-3362456

Τρίτη-Σάββατο 17.00-23.00

Σαλάτα Burrata: 9 ευρώ

Οσα πιάτα κι αν έχω δοκιμάσει στο Grapes & Soda ήταν νόστιμα. Είναι ζεστό, φιλικό και με μόλις 25 καθίσματα!

Τα κοκτέιλ είναι εξαιρετικά, μην παραλείψετε να πιείτε

ένα πριν από το δείπνο. Ολα τα πιάτα φτιάχνονται με ντόπια, φρέσκα υλικά και, φυσικά, αλλάζουν σύμφωνα

με την εποχικότητά τους. Παραγγείλτε πιάτα «στη μέση», για να δοκιμάσετε περισσότερα, αλλά μην παραλείψετε

τη σαλάτα Βurrata, είναι must.

– ROZ REGAN


Cora

Unit 142, 7155 Kingsway

Tηλ. +1 778-2858577

Δευτέρα-Παρασκευή 06.00-15.30

Σάββατο 06.00-16.00, Κυριακή 07.00-16.00

Πρωινό: 8 ευρώ

Αν θέλετε να ξεκινήσει καλά η μέρα σας, στης Cora σάς περιμένει ένα πεντανόστιμο πρωινό με κρέπες, βάφλες, ομελέτες, τοστ, φρέσκα φρούτα, κ.λπ., και μπόλικη θετική ενέργεια. Ο χώρος έχει έντονα χρώματα και στους τοίχους κρέμονται φωτογραφίες φρούτων. Στην έξοδο σας περιμένει ένα κομμάτι πεντανόστιμο κέικ – προσφορά του καταστήματος.

– MAYA KORBYNN


Φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών

5251 Oak Street

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Το Βανκούβερ έχει 40.000 κερασιές. Πολλές από αυτές ήταν δώρο από την Ιαπωνία και φυτεύτηκαν στο πάρκο Στάνλεϊ, για να τιμήσουν τους Ιαπωνοκαναδούς που πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η θέα των ολάνθιστων δέντρων είναι εντυπωσιακή και, από τον Μάρτιο έως τα τέλη Απριλίου που ανθίζουν, οι κάτοικοί της πόλης το γιορτάζουν με ποικίλες εκδηλώσεις. 

– MAYA KORBYNN


Moja Coffee

1412 Rupert St

Δευτέρα-Σάββατο 07.30-17.00

Κυριακή 09.00-15.00

Λάτε: 2,80 ευρώ

Ενας φίλος ανακάλυψε το Moja coffee στη βόρεια πλευρά της πόλης, σε μία από τις βιομηχανικές περιοχές του Βανκούβερ, ακολουθώντας τη μυρωδιά από φρεσκοκομμένο καφέ που απλωνόταν στον δρόμο. Το μαγαζί είναι κάπως κρυμμένο και χρειάζεται παρατηρητικότητα για να εντοπίσει κανείς τη μικρή ταμπέλα στην πόρτα του. Ο καφές είναι εκπληκτικός και η συνεργασία των ιδιοκτητών με τον ντόπιο ζαχαροπλάστη Thomas Haas έχει προσθέσει στο μενού του υπέροχα γλυκά.

– SEAN GARRITY


Postmark Brewing

55 Dunlevy Ave

Tηλ. +1 604-6991988

Καθημερινά 11.00-23.00

Κυρίως γεύμα: 10,50 ευρώ

Το μοναστηριακό σκηνικό που στήθηκε για να λειτουργήσει το ζυθοποιείο μεταμόρφωσε τον χώρο της παλιάς αποθήκης που ήταν εδώ. Από τη διπλή πόρτα της εισόδου έως τις λεπτομέρειες από ξύλο και γυαλί στη διακόσμησή του, το Postmark Brewing ξεχωρίζει. Το φαγητό και οι μπίρες είναι φανταστικά – παρότι οι μερίδες δεν είναι μεγάλες, είναι προσεγμένες και γευστικές. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία και σε ετικέτες κρασιών.

– SEAN GARRITY


Θέατρο Firehall

East Cordova Street 280

Tηλ. +1 604-6890926

Ανοιχτά ανάλογα με την εκδήλωση

Μια θεατρική σκηνή που πειραματίζεται και ανακαλύπτει νέους δρόμους στην τέχνη και στα ανθρώπινα όρια. Φιλοξενεί υπέροχες παραστάσεις από εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και οι περφόρμανς που έχω παρακολουθήσει ήταν αλησμόνητες.

– SEAN GARRITY


The narrow lounge

1898 Main Street

Tηλ. +1 778-7375206

Κυριακή-Πέμπτη 17.00-01.00

Παρασκευή-Σάββατο 17.00-02.00

Μπίρα draft: 3,70 ευρώ

Κάθε μπαρότσαρκα με φίλους περιλαμβάνει και μια στάση σε αυτό το «μυστικό» μπαρ. Είναι σχεδόν προνόμιο να το ξέρεις και οι θαμώνες νιώθουν σαν μέλη μιας κρυφής αδελφότητας. Βρίσκεται πίσω από ένα κατάστημα επίπλων και η πόρτα δεν έχει διακριτικά. Ο χώρος φωτίζεται από πολυελαίους και η ατμόσφαιρα παραπέμπει στα μπαρ της ποτοαπαγόρευσης τη δεκαετία του 1920. Η μπάρα, από σκούρο ξύλο, διατρέχει το μήκος του δωματίου, το μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα και διαθέτει μεγάλο κατάλογο ποτών.

– PAMELA OLMSTEAD


Edible Canada

Johnston Street 1596

Tηλ. +1 604-6826681

Κυριακή-Πέμπτη 09.00-21.00

Παρασκευή-Σάββατο 09.00-22.00

Αυγά Βenedict: 12 ευρώ

Εδώ θα πάρετε μια ιδέα τού τι σημαίνει καναδέζικη κουζίνα: συνταγές φτιαγμένες με τοπικά εποχικά προϊόντα και πολυπολιτισμικές επιρροές, όπως ακριβώς και η κουλτούρα της χώρας. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις, όπως το καπνιστό ψάρι, το κυνήγι, το σιρόπι σφενδάμου. Εχω απολαύσει γεύμα και δείπνο, αλλά το αγαπημένο μου είναι το brunch, και ειδικά τα αυγά Βenedict. Αν θέλετε φαγητό «στα όρθια», μπορείτε να πάρετε fish & chips. Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση, είναι συνήθως γεμάτο.

– ADELINA WONG

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή