ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το «όχι» των εργαζομένων θέτει την Alitalia υπό επιτροπεία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η αεροπορική εταιρία Alitalia τίθεται υπό επιτροπεία, αποφάσισε κατά την σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό της συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνεδρίαση αναφέρεται ότι οι μέτοχοι της εταιρίας είχαν θέσει ως όρο για την ανακεφαλαιοποίησή της την αποδοχή, από μέρους των εργαζομένων, του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο και απορρίφθηκε σε «εσωτερικό δημοψήφισμα», πριν από μια εβδομάδα.

Παράλληλα, η Alitalia έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της δεν πρόκειται να διακοπούν, ενώ ο έκτακτος διαχειριστής είναι πιθανό να οριστεί σήμερα το απόγευμα από την ιταλική κυβέρνηση.

Όπως έχει δηλώσει ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Kαλέντα, η κυβέρνηση Τζεντιλόνι στηρίζει την εταιρία με ένα προσωρινό δάνειο ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, ωσότου (μέσα σε περίπου έξι μήνες) διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή αν πρέπει να πουληθούν χωριστά διάφοροι τομείς της. Θα πρέπει, βέβαια, να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει και η σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδίως σε ότι αφορά την διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ο Tζέιμς Χόγκαν, εκπρόσωπος του αερομεταφορέα Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (της αεροπορικής εταιρίας που ήταν μειοψηφικός μέτοχος της Alitalia), υπογράμμισε ότι ο ιταλικός αερομεταφορέας «χρειάζεται σε βάθος αναδιάρθρωση, σε ευρεία κλίμακα, για να επιβιώσει και να μπορέσει, στο μέλλον, να αναπτυχθεί». Επιβεβαιώνει, δε, ότι η Etihad δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει μέτοχος της Alitalia.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ