Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 28 τραυματίες από επίθεση του ΙΚ στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 28 τραυματίες από επίθεση του ΙΚ στην Καμπούλ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κατά μιας οχηματοπομπής θωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

Τα θύματα είναι πολίτες. Από τους τραυματίες οι 25, είναι επίσης πολίτες, ενώ από την επίθεση καταστράφηκε αριθμός οχημάτων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας στην Καμπούλ.

Η νατοϊκή στρατιωτική δύναμη, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Αμερικανοί. Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έπαθαν ελαφρές ζημιές από την επίθεση, ενώ μπορούν να κινηθούν για να επιστρέψουν στη βάση τους. Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται και η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ύστερα από απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά ξένων δυνάμεων κατά την εαρινή επίθεσή τους, που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε επίσημα το Ισλαμικό Κράτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή