Βρετανία: Δεν θα πληρώσουμε 100 δισ. ευρώ για το διαζύγιο με την ΕΕ

Βρετανία: Δεν θα πληρώσουμε 100 δισ. ευρώ για το διαζύγιο με την ΕΕ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν προτίθεται να πληρώσει το ποσό των 100 δισ. ευρώ προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμήνυσε σήμερα Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ ετοιμάζεται να απαιτήσει από τους Βρετανούς το συγκεκριμένο ποσό.

«Δεν πρόκειται να πληρώσουμε 100 δισεκατομμύρια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε λεπτομερώς ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο Ντέιβις στο βρετανικό κανάλι ITV.

Ο Ντέιβις απέρριψε επίσης δημοσίευμα των Times σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αφήσει την Τερέζα Μέι να διαπραγματευθεί απευθείας μόνο με τον επικεφαλής διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ, παρά με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Ξεκινούμε αυτήν την διαπραγμάτευση όχι ως ικέτες, αλλά ως διαπραγματευτές. Στη διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και η άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης δεν θα καθορίσει ποιος κάνει τι», είπε.

Αναφερόμενος με δηλώσεις του στο BBC στο θέμα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός του Brexit δήλωσε ότι πρόθεση του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις είναι να έχουν αντίστοιχα δικαιώματα με αυτά που έχουν και σήμερα.

Το σχόλιό του διαφέρει από την θέση που πήρε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο δείπνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Μέι είχε δηλώσει ότι η μεταχείριση των ευρωπαίων πολιτών δεν θα είναι διαφορετική από την μεταχείριση των πολιτών τρίτων χωρών, για να λάβει από τον Γιούνκερ την απάντηση ότι αυτό θα είναι «μεγάλο» πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή