Στην ιταλική Granarolo ο έλεγχος της Quality Brands International

Στην ιταλική Granarolo ο έλεγχος της Quality Brands International

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ιταλικό όμιλο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Granarolo περνά το 50,01% της ελληνικής εταιρείας διανομής Quality Brands International (QBI). Βασικός μέτοχος μέχρι πρότινος ήταν η εταιρεία «Οπτιμα» (συμφερόντων Στέφανου Παντελιάδη) που θα διατηρήσει το υπόλοιπο 49,99% των μετοχών, καθώς και το μάνατζμεντ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε επόμενη φάση να εξεταστεί η πώληση επιπλέον πακέτου μετοχών, προκειμένου η Granarolo να αποκτήσει το 60% της QBI και η «Οπτιμα» να κρατήσει το 40%.

Μέσα από την είσοδο της Granarolo στην QBI ως στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργειες σε όφελος τόσο των ιταλικών τυριών στην ελληνική αγορά όσο και των ελληνικών τυριών και κυρίως των προϊόντων της εταιρείας «Ηπειρος» και δη της φέτας (επίσης συμφερόντων Παντελιάδη), καθώς αποκτούν πρόσβαση σε περίπου 20 χώρες που σήμερα δεν έχουν παρουσία. Το 2016 ο τζίρος της QBI ανήλθε σε 20,2 εκατ. ευρώ και στόχος για το 2017 είναι να αυξηθεί στα 23 εκατ. ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει ξεχωριστή σημασία για τον όμιλό μας, δεδομένου ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού είναι από τις υψηλότερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Φυσικά, καθοριστικός υπήρξε ανέκαθεν ο ρόλος της οικογένειας Παντελιάδη, ενός συνεργάτη εστιασμένου στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, με βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς. Θα αξιοποιήσουμε την QBI για να προωθήσουμε τα καλύτερα “Made in Italy” προϊόντα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τζιανπιέρο Καλτσολάρι, πρόεδρος της Granarolo. «Τα οφέλη από τη συμφωνία αυτή συνίστανται αφενός στη σημαντική ενίσχυση της QBI στην αγορά των τυροκομικών στην Ελλάδα, στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Κύπρο, αφετέρου στην πρόσβαση που αποκτούν τα προϊόντα της “Ηπειρος” μέσω του διεθνούς δικτύου διανομέων της Granarolo. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση εκπέμπει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής αγοράς», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της «Οπτιμα» κ. Στ. Παντελιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή