Ενεργειακά αυτάρκεις γίνονται οι ΗΠΑ

Ενεργειακά αυτάρκεις γίνονται οι ΗΠΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ είναι σε θέση όχι μόνον να είναι ενεργειακά αυτάρκεις αλλά και να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω των κυβερνητικών σχεδίων για χαλάρωση των κανόνων στον εγχώριο ενεργειακό κλάδο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, οι ΗΠΑ αυξάνουν σήμερα την πετρελαιοπαραγωγή, όταν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες τη μειώνουν, για να δώσουν ώθηση στις χαμηλές τιμές.

Εως τα τέλη του επόμενου έτους, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθεί κατά 17%, στο ρεκόρ των 10,24 εκατ. βαρελιών ημερησίως, καθώς οι εταιρείες έχουν προχωρήσει σε περικοπές κόστους και έχουν βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους. Στη Σαουδική Αραβία, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στα 10,02 εκατ. βαρέλια. Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) κατέταξε τη Σαουδική Αραβία στην πρώτη θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και τη Ρωσία στη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ δεν έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως από το 1970. Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ έχει αναλάβει να εξετάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο στην ενέργεια, με στόχο να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μία από τις αποστολές του κ. Ζίνκε είναι να αναθεωρήσει το πενταετές σχέδιο δημοπρασιών για την παραχώρηση δικαιωμάτων γεώτρησης σε περιοχές που είχαν αποκλειστεί επί κυβερνήσεων Ομπάμα για περιβαλλοντικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή