Την παραίτηση του υπέβαλε ο Κύπριος υπ. Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Κύπριος υπ. Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του για οικογενειακούς λόγους, υπέβαλε ο Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επιστολή παραίτησης παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη χθες βράδυ.

Αυτή την ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Στο ΥΠΕΣ, στενοί του συνεργάτες δήλωναν μέχρι προ ολίγου άγνοια για την κίνηση Χάσικου, ωστόσο οικογενειακοί λόγοι φαίνεται να οδήγησαν τον Υπουργό Εσωτερικών στην παραίτηση.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησης του.

«Έχω υποβάλει την παραίτηση μου. Είναι γνωστή η περιπέτεια που περνά η οικογένεια μου, προσπάθησα άλλες τρεις φορές να παραιτηθώ. Όπως είναι η κατάσταση δεν μου αφήνει άλλη επιλογή».

Από την μια υπάρχει άριστη σχέση με τον Πρόεδρο, ανέφερε, ωστόσο από την άλλη υπάρχει η συγκεκριμένη κατάσταση στην οικογένεια μου, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην αναπλήρωση του Υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Αν και ήταν γνωστή η πρόθεση του εδώ και καιρό για προσωπικούς λόγους, μόλις χθες έλαβε την απόφαση, άρα να αναμένουμε την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

(Πηγή: Καθημερινή Κύπρου)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή